hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti fire verdi

    AK Parti fire verdi
    expand

    Meclis'te genel beklenti 4 eski bakanın Yüce Divan'a sevk edilmeyeceği yönündeydi. Asıl merak edilen AK Parti'nin kaç fire vereceğiydi. Zafer Çağlayan oylamasında 38, Muammer Güler oylamasında 43, Egemen Bağış oylamasında da 48 AK Partili Yüce Divan yönünde oy kullandı. Oylamaların ardından muhalefet liderlerinin dikkat çektiği nokta da AK Parti'nin fireleri oldu. Ortak yorum, oylamanın AK Parti içindeki rahatsızlığı ortaya koyduğu yönündeydi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "AKP'nin içinde 40'a yakın parlamenter, bizim duyduğumuz rahatsızlığı duyuyor. Bu da bunun ciddi bir yolsuzluk olayı olduğunu da açıkça gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

    Meclis'ten ayrılırken, gazetecilerin oylamaların sonucuyla ilgili sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, bütün dünyanın bildiği bir yolsuzluk olayının yüce divan'a gönderilmediğini söyledi. CHP lideri, bu oylamayla, türkiye'nin dünyaya iyi bir mesaj vermediğini kaydetti.

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, oylamalardan çıkan sonucu "hükümet güvenoyunu kaybetmiştir, 276'nın altına düşmüştür. Güvenoyunun üzerinde kalan sadece toplu konuttan sorumlu bakandır" şeklinde değerlendirdi. AK Parti'den üç bakan ile ilgili oylamada 40 civarında fire olduğunun anımsatılması üzerine bahçeli, "o AKP'nin sorunudur, bizim değil" karşılığını verdi.

    HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, "AKP içerisinde belli bir rahatsızlık olduğu, akp ağırlıklı komisyonun hazırladığı raporun akp içinden de kabul görmediği anlaşılıyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Parlamentonun tarihi bir fırsatı kaçırdığını belirten Demirtaş, "Eğer Yüce Divan yolu açılsaydı Türkiye'de bir yolsuzluk, rüşvet iddiası mevzusu sağlıklı bir rotaya oturacaktı, hukuki bir süreç başlamış olacaktı. Bunun önünü tıkadılar. Vebali AKP milletvekillerinin üzerinedir" diye konuştu.

    AK Parti sırasında "Hoşgeldin Torinolu" yazısı

    Meclis'teki tarihi Yüce Divan oturumu

    Muammer Güler o deftere ne yazdı?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow