hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti, Kılıçdaroğlu'nun önerisi "samimi" bulmadı

    AK Parti, Kılıçdaroğlunun önerisi samimi bulmadı
    expand

    AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, kara harekatının, Kobani'nin kurtarılması ve IŞİD'in püskürtülmesiyle kısıtlanması önerisini, "Bir yandan 'IŞİD'e karşı Kobani'yi savunun' diyeceksin, diğer yandan tezkereye olumsuz oy kullanacaksın. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Bana samimi gelmedi" diye değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aydın, Kılıçdaroğlu'nun bugünkü açıklamalarına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

    Bir çok yerde etnik, mezhepsel çatışmalar yaşanırken bölgesinde tek istikrar adası olan Türkiye'nin, bütün etnik yapılar, inanç gruplarıyla hemhal olduğunu, barışı, kardeşliği ve çözümü özümsediğini belirten Aydın, dışarıdan direktifle hareket eden bir Türkiye olmadığını kaydetti.

    Devlet Bahçeli: "Çok açık uyarıyorum"

    Aydın, kendi gündemini, yeri geldiğinde dünyanın gündemini belirleyen bir Türkiye bulunduğunu vurguladı.

    "Türkiye'nin elini sınırlandırmaya kimsenin hakkı yok"

    Türkiye'nin, bu gücüne dayanarak, ulusal güvenliğini, milli menfaatlerini tehdit eden, dışarıdan gelen her türlü tehlike, riske karşı elini güçlendirmesi, önlemini alması gerektiğinin altını çizen Aydın, bunun için, Irak
    ve Suriye tezkeresinin geçmesi yönünde gayret harcadıklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP liderinden tezkere önerisi

    Aydın, Kobani için ortalığı yakıp, yıkanlara, özellikle HDP ve CHP'ye bakıldığında tezkereye "hayır" oyu verdiğinin görüleceğini dile getirdi. Aydın, "Bir yandan 'IŞİD'e karşı Kobani'yi savunun' diyeceksin, diğer yandan tezkereye olumsuz oy kullanacaksın. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Bana samimi gelmedi" dedi.

    PKK- Hizbullah çatışması neden başladı, HÜDAPAR nasıl doğdu?

    Türkiye'nin elini sınırlandırmasına kimsenin hakkı olmadığını vurgulayan Aydın, "Sadece orası değil, başka yerden, başka tehdit de olabilir. Bugüne kadar bir çok tezkere çıkardık, hangisini kullandık? Eğer Türkiye'ye karşı ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir unsur dışarıdan gelmezse, bu tezkere kullanılmaya da bilirdi. Birçoğunda da kullanılmadı. Tehlikenin boyutuna, gelecek riske göre, Türkiye adımını atmak durumunda" görüşünü dile getirdi.

    ODTÜ'de Kobani müdahalesi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow