hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Partililer ile CHP'liler arasında "kolye" tartışması

    AK Partililer ile CHPliler arasında kolye tartışması
    expand

    Antalya'da AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeleri arasında arasında, CHP'li bazı sandık görevlilerinin taktıkları mavi kolye nedeniyle çıkan tartışmada kısa süreli arbede yaşandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Antalya Lisesi'nde görevli AK Parti'li sandık görevlileri, CHP'li sandık görevlilerinin, üzerinde tek bir boncuk bulunan kolye taktığını belirterek, Yüksek Seçim Kurulu'nca okulda görevlendirilen memurlara şikayette bulundu.

    AK Partililer ile CHPliler arasında kolye tartışması

    Şikayet üzerine okul bahçesinde bekleyen AK Parti'liler ile CHP'liler arasında tartışma yaşandı.

    Arbedeye dönüşen tartışma, okulda görevli polis memurlarının müdahalesiyle sona erdi.

    Ahmet Necdet Sezer oy kullanmadı!

    Ünlüler sandık başında

    Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul da polis telsizinden anons ederek, okula takviye ekip gönderilmesi talimatı verdi.

    Fethullah Gülen'in köyünde kim birinci çıktı?

    5 yaralı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Partililer, takviye polislerin okula gelmesiyle dağıldı.

    İki partiden 5 kişi, çeşitli yerlerinden yaralandıklarını polis ekiplerine bildirerek adli sağlık raporu almaları için hastaneye götürüldü.

    Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan ilk açıklama

    Olayın ardından okula gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bir gerilim olduğuna yönelik bilgiler geldiğini, olayı sakinleştirmek için okula geldiğini söyledi.

    Sandık görevlilerine başarılar dileğini belirten Türel, seçimlerin sükunet içerisinde geçmesi gerektiğini vurguladı. Türel, olayla ilgili bilgisi olmadığını kaydetti.

    "Bu arkadaşların hepsinin bileğinde aynı renk boncuktan bilekler vardı"

    AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç de CHP'li bir grup partilinin AK Parti'li sandık görevlilerine saldırdığını öne sürdü.

    Demokrasi bayramının kutlandığı önemli bir günde böyle bir olay yaşanmasının kendilerine yakışan bir durum olmadığını dile getiren Enç, şöyle konuştu: "Her zamanki çirkefliklerini yapıyorlar. Bunu sürekli tekrar eder durumdalar. Yasa tanımıyorlar. Sandık görevlileri belli bir siyasi partiye ait logo ya da herhangi madde taşıyamaz. Bu arkadaşların hepsinin bileğinde aynı renk boncuktan bilekler vardı. Birbirlerini tanımak ve seçmene mesaj yollamak amacıyla bunları takıyorlar. Çıkartmaları gerektiğini söyledik, onlar da çıkarmayacaklarını bildirdi. Bu davranışları vatandaşın takdirine bırakıyoruz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Gerilim kimseye yarar sağlamaz"

    Okula incelemede bulunan CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök ise siyasetçilerin sokaktaki insan gibi davranma lüksünün olmadığına dikkati çekti.

    Siyasetçinin öfkesine dikkat etmesi gerektiğine işaret eden Kök, şöyle devam etti: "Siyasetçiler, kendisini takip eden insana da örnek olmak zorundadır. Gerilim kimseye yarar sağlamaz. Birliği, beraberliği bozmamak gerekir. AK Parti'li bir milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkanı sandık sandık dolaşıp gerginlik yaratıyor. Bunlar devlet adamı duruşu değil. Bizim görevimiz sükunete davet etmek. Ülkemizin içinde bulunduğu durum itibarıyla en fazla kardeşliğe, birliğe ihtiyacımız var."

    Kolye tartışmalarıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Kök, "İncikle boncukla kimse uğraşmasın. Herkes işine baksın. Bu siyasi bir simge değildir. Herhangi bir şeyi de çağrıştırmaz. Onların boncuktan dolayı kafasına bir şey çağrıştırıyorsa onu bilmiyoruz ama normal insanın aklına boncuktan başka bir şey gelmez" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir gazetecinin, "AK Parti'li Milletvekili Enç çirkeflik suçlamasında bulundu. Bir şey söyleyecek misiniz?" şeklindeki sorusuna Kök, "Çirkeflik. Bunu bir hanımefendi mi dedi? Millete havale ediyoruz. Türk toplumunda bir hanımefendinin bu tür davranışlar sergilemesi kabul görmez" yanıtını verdi.

    MHP Antalya İl Başkanı Osman Çetin ise milletin birbirine olan bağını güçlendirmek için çaba gösterdiklerini, bazılarının yaptığı gibi yanlış hareketlerden sakınmaları gerektiğini kaydetti.

    İL İL CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow