hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti'nin oyu kaç puan arttı? Selvi açıkladı

    AK Partinin oyu kaç puan arttı Selvi açıkladı
    expand

    AK Parti'nin oyunu iki puan artırdığını savunan Abdülkadir Selvi, bu durumun tek başına iktidar olmaya yetmediğini yazdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, 7 Haziran seçimleri sonrası IŞİD ve PKK operasyonlarıyla birlikte AK Parti'nin tırmanışa geçtiğini yazdı. "Oy artışı tek başına iktidara yetiyor mu?" başlıklı bugünkü yazısında yazar, koalisyon arayışlarını ve erken seçim ihtimalini değerlendirdi.

    AK Parti heyeti Davutoğlu'nu ziyaret edecek

    "AK Parti'yi asıl düşündüren CHP ile koalisyonu tabanına nasıl anlatacağı" diye yazan Selvi, yıllardır CHP'ye karşı siyaset yapmış olan AK Parti'nin CHP'yi iktidara taşıyan parti olmak istemediğini savundu.

    AK Parti yönetiminin erken seçimi denemek istediğini iddia ettiği yazısında Selvi, PKK'ya yönelik operasyonlar sonra siyasette kutuplaşmanın başladığına dikkat çekti. Yazar daha sonra oluştuğunu düşündüğü son siyasi eğilimleri okurlarıyla paylaştı:

    Saadet ve MHP'den AK Parti'ye yöneliş

    "Özellikle MHP ve Saadet Partisi tabanlarından AK Parti'ye doğru bir yöneliş söz konusu.
    Son seçimlerde Saadet Partisi ve BBP ittifakına oy veren seçmen, verdiği oyun siyasette bir yaptırım gücü olmadığını gördü. 60 gündür ülkede hükümet kurulamıyor. Saadet Partisi seçmeni bunu görmüyor mu? Yeniden bir durum değerlendirmesi yapma ihtiyacı hissetmiyor mu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çözüm süreci nedeniyle AK Parti'ye kızıp, MHP'ye oy verenlerin bir kısmı da kararlarını yeniden gözden geçirmeye ve partilerine dönmeye başladılar.

    Ama HDP'ye giden Kürt oylarında bir kıpırdanma gözükmüyor. PKK'ya yönelik operasyonlara rağmen HDP oy oranını koruyor. Burada siyasetin yaptığı bir yanlış var. Kimi zaman PKK'ya karşı değil sanki HDP'ye operasyon yapılıyor gibi bir hava oluşturuluyor. Parti kapatma, milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldırma, HDP'lileri yargılama gibi hamleler, Kürt seçmende eski çağrışımlara yol açıyor. "

    PKK travmada beyaz türkler şaşkın

    IŞİD'le mücadelede ABD ile anlaşan Türkiye'nin PKK'da travmaya yol açtığını savunan Selvi, yazısında HDP'ye oy veren beyaz Türklerin de Demirtaş'ın PKK terörünü kınayamadığı için şaşkınlık içinde olduğunu iddia etti.

    Henüz küçük oy artışları

    IŞİD ve PKK operasyonlarının siyasette bir dalgalanma meydana getirdiğini ifade eden yazar, 7 Haziran sonrası değişen iklimi yazısının sonunda böyle anlattı:

    "AK Parti'nin oylarında bir iki puanlık bir artış var. Ancak tüm bunlar henüz küçük oy artışları. AK Parti'yi tek başına iktidara taşımaya yetmiyor. Koalisyon ihtiyacı henüz ortadan kalkmış değil. Ama uçağın burnu yukarıya doğru tırmanmaya başladı."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow