hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "AK Parti'nin pasını Kılıçdaroğlu gole çevirdi"

    AK Partinin pasını Kılıçdaroğlu gole çevirdi
    expand

    İzmir'de CHP'nin milletvekili aday listesinin 5. sırasından Roman aday göstermesi üzerine AK Parti'nin Roman milletvekili adayı Cemal Bekle, 7. sıradan aday gösterilince Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Sıralama yükseltilmedi ama MKYK üyeliği sözü verildi. Bekle'nin bu konuyla ilgili yaptığı basın toplantısında söz alan Gürçeşme Roman Dernekleri Başkanı Vedat Miraslan, "AK Parti'nin pasını Kılıçdaroğlu gole çevirdi" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2011 Genel seçimlerinde 1. bölge 8. sıradan milletvekili adayı gösterilen ve seçilemeyen Roman sosyolog Cemal Bekle, bu kez aynı bölgenin 7. sırasından aday gösterildi. Ancak CHP'nin bir başka Roman Özcan Purçu'yu 1. bölge 5. sıradan aday yapması, Bekle'de burukluk yarattı.

    Bekle, geçen cuma günü İzmirli Roman dernekleri temsilcileriyle birlikte Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Bekle'nin sıralaması yükseltilmedi ancak Davutoğlu bunun yerine Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeliği teklif etti. Bekle, partisinin İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve İzmir Milletvekili Ali Aşlık ile birlikte düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:
     
    "Özcan kardeşimizin orada olmasından gurur duydum. Romanların bir temsilcisi olarak meclise gidecektir. Simgesel bir durumdur. Bu bir bayrak yarışıdır. Özcan'la karşı karşıya gelmek istemiyorum. Özcan kardeşimizle rakip değiliz. Bizim aldığımız parti terbiyesinde 1. sıra ile 13. sıra arasında fark yoktur. Başbakan Davutoğlu'yla yaptığımız görüşmede sıra yükseltilmesi talebi olmadı."

    Toplantıda söz alan Gürçeşme Roman Dernekleri Başkanı Vedat Miraslan, AK Parti'nin Roman açılımı yaptığını, ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir Roman'ı seçilebilecek sıradan aday gösterdiğini vurgulayıp, "AK Parti'nin pasını Kılıçdaroğlu gole çevirdi" dedi. Bu sözelerle gerilen ortamda İl Başkanı Delican, "Kimsenin kimseyi gol attığı yok. Sözlerinize dikkat edin. Bekle miletvekili seçilecek" dedi
     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HDP Edirne'den de Roman aday gösterdi


    Roman vaatleri
     
    AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Başbakan Davutoğlu'nun Bekle'ye MKYK üyeliğinin yanısıra Roman birini danışman yapma ve TİKA'ya (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı) Roman temsilci atama sözlerini de verdiğini belirterek, şunları söyledi: 

    "Cemal Bekle umarız partimizin milletvekili olacak. İnşallah en üst karar alma organı alanında bir temsilci olarak bulunacak. Başbakan tarafından tek söz verilen kardeşimiz. O gün bir Roman kardeşimin kendisine danışman olmasını istedi. Roman kardeşlerimizin sorunlarını aktarabilecek bir Roman danışmanı olacak. Yurtdışında Roman vatandaşlarımızla temas kurulacak. Başbakan adına Roman temsilci görmek istediğini söyledi. Roman temsilcisi olacak. TİKA'da Roman kardeşimizin temsilci olmasını söyledi" dedi.

    Seçilirse Türkiye'nin ilk Roman milletvekili olacak

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow