hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti'ye yürüyemeyince açlık grevine başladı!

    AK Partiye yürüyemeyince açlık grevine başladı
    expand

    Diyarbakır'da aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün de bulunduğu Demokratik Özgür Kadın Hareketi üyelerinin Kobani'ye destek gerekçesiyle AK Parti il binasına yürümesine polis izin vermedi. Bunun üzerine oturma eylemi yapan gruptaki Zümrüt, açlık grevine başladığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Park Orman'da bir araya gelen Zümrüt ve Demokratik Özgür Kadın Hareketine üye bir grup, "İnsanlık Koridorunu Hemen Açın" yazılı pankartla AK Parti il binasına yürümek istedi.

    Polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine grup oturma eylemine başladı. Grup adına açıklama yapan Zümrüt, Türkiye'nin IŞİD'e destek verdiğini iddia ederek, bunu kabul etmeyeceklerini söyledi.

    IŞİD'den kan donduran fotoğraflar

    "Demokratik eylemlerimizin önünde kalkan görmek istemiyoruz. Bu barışın tesisini biz kadınlar sağlayacağız" diyen Zümrüt, hiçbir zaman çatışma ve savaştan yana olmadıklarını dile getirdi.

    Zümrüt, bugün de çatışma ve savaştan yana olmadıklarını ifade ederek, barışın kadının eliyle, gücüyle geleceğini kaydetti.

    Bingöl saldırısıyla ilgili bir kişi gözaltına alındı

    Açlık grevine başladı

    "Cenazelerimize, demokratik eylemlerimize tahammül etmiyorsanız bizim de bir tahammül sınırımız vardır. Ya önümüzdeki engel açılacak AKP il binasına gidip açıklamamızı yapacağız. Ya da ben buradan kalkmayacağım" ifadelerini kullanan Zümrüt, bu ülkede ve bu kentte hergün şiddetle anılmak istemediklerini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zümrüt, AK Parti il binasına yürümelerine izin verilmediği gerekçesiyle açlık grevine başladığını belirterek, grevin yürümelerine izin verilinceye kadar süreceğini bildirdi.

    Grev kararını kendi adına aldığına işaret eden Zümrüt, buna katılım konusunda herkesin özgür olduğunu sözlerine ekledi.

    Grubun eylemi sürüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow