hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AKP ile CHP arasında HSYK kavgası

    AKP ile CHP arasında HSYK kavgası
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Demokrasilerde meşruiyetin tek kaynağı genel seçimler değildir. HSYK seçimleride bizatihi kendi meşruiyetinin kaynağı olup, seçilen kurulu meşru saymayacağını ilan eden hükümetin demokratik meşruiyetinden söz edilemez" görüşünü savundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tezcan, yazılı açıklamasında, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın "HSYK seçimlerinde hükümet listesi dışında bir listenin kazanması halinde seçimi gayrimeşru ilan edeceklerini" söylediğini belirtti.

    Bu tutumun, iktidarın gayrimeşruluğunun açık delili olduğunu ileri süren Tezcan, "Hakim ve savcıların kendi oylarıyla seçeceği kurulu meşru saymayan bir iktidarın anayasal, hukuksal ve siyasal meşruiyeti kalmamıştır" değerlendirmesini yaptı.

    Yargıtay, HSYK üyelerini seçti

    Tezcan, şu ifadeleri kullandı: "Günlerden bu yana, Adalet Bakanlığı ve hükümetin bütün imkanlarını seferber ederek, şantaj, tehdit ve rüşvet siyasetiyle kendi listesini seçtirmeye çalışan hükümet, bütün bu çabalarına rağmen sonuç alamayacağını anlayınca en son sonuçları tanımayacağını ilan etme yolu seçmiştir. Demokrasilerde meşruiyetin tek kaynağı genel seçimler değildir. HSYK seçimleri de bizatihi kendi meşruiyetinin kaynağı olup, seçilen kurulu meşru saymayacağını ilan eden hükümetin demokratik meşruiyetinden söz edilemez. Anayasal düzenin meşruiyetini dinamitleyen bu tehlikeli tutum sahipleri unutmasınlar ki böyle devam ederlerse halk yok edilen meşruiyeti sokakta aramaya başlar. İktidar aklını başına alsın."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hatay'da sel: Ölü ve kayıplar var

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow