hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AKP'li vekil: "Ona 'hoca bozuntusu' diyoruz"

    AKPli vekil: Ona hoca bozuntusu diyoruz
    expand

    AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Mavi Marmara gemisinin Gazze'ye gitmesini eleştiren Fethullah Gülen'e, "Pensilvanya'da oturan bir zat var. Ona 'hoca bozuntusu' diyoruz. Milletin zekatını, sadakasını hayrını aldılar, Siyonist İsrail vakıflarına hibe ettiler" sözleriyle yüklendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cuma İçten, Antalya'da düzenlenen 'Çözüm Sürecinin Sosyoekonomik ve Kültürel Boyutları' konulu konferansa katıldı. Antalya Bütünşehir Kültür ve Dayanışma Derneği (ANTÜMDER) ve Kepez Belediyesi işbirliğinde Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konferansta İçten, Türkiye'nin bölgede küresel güç olmasını istemeyen güçlerin çözüm sürecine karşı olduğunu iddia etti.

    "Hoca bozuntusu zat"

    Çözüm sürecini iyi anlayabilmek için tarihin derinliklerine bakmak gerektiğini söyleyen İçten “Her taşın altından çıkıyorlar" dediği 'paralel yapı'nın çözüm sürecini istemediğini savundu. Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıda ölenleri hatırlatan İçten, şöyle devam etti.

    “Pensilvanya'da oturan bir zat var. Ona 'Hoca bozuntusu' diyoruz. Mavi Marmara'yla ilgili olarak dedi ki 'İsrail otoritesine biat etmeniz gerekiyordu. Otoriteye saygı göstermeniz lazım. Bu Mavi Marmara gemisinde elinde sopa olan karate bilen insanlar vardı. Onlar İsrail askerlerine şiddet yaptıkları için öldüler' dedi. Asıl paralel yapı ortaya çıktı. Milletin zekatını aldılar, sadakasını hayrını aldılar, götürdüler Siyonist İsrail vakıflarına hibe ettiler. İtalya'da Vatikan'da Hıristiyan vakıflara hibe ettiler. Pişkin pişkin bunu gazetelerinde manşet yaptılar."

    Hüseyin Yayman canlı yayında adaylığını açıkladı

    "Kürt sorunu diye bir sorun artık yok"

    Mavi Marmara olayının aslında Kürt meselesinin çözümlenmesini engellemeye yönelik olduğunu savunan İçten, “Çünkü Ak Parti iktidarı referandumda 26 maddeyi geçirdikten sonra Kürt sorunu bitti arkadaşlar. Kürt sorunu diye bir sorun artık yok. Kürtlerin ne sorunu var biliyor musunuz. Terör, silah, şiddet ve gözyaşı sorunu var. Ben şu anda artık Edirne'de çocuğuma Zazaca öğretebiliyorum. Bunu da devletin eliyle yapıyorum. Bazen 'ben hayal mi görüyorum, beni çimdikleyin' diyorum. Sorunlar bitti. Şu anda PKK'nın elindeki bütün malzemeleri aldık. Ama birileri rahatsız oldu bunun çözümlenmesinden. Çünkü bu coğrafyada Kürtler ve Türkler birlikte olursa dünyada küresel bir güç haline gelirler. Kürtlerin ve Türklerin bir arada olmaması isteniyor. 'Türklerle Kürtler barışırsa büyür, biz de Ortadoğu coğrafyasında istediğimizi yapamayız' diye düşünüyorlar" diye konuştu.

    Devlet, kurulduğu günden bu yana PKK ile görüşüyor

    Mavi Marmara'da kendisini gösteren zihniyetin, yani Pensilvanya'nın Oslo görüşmelerini deşifre ettiğini iddia eden İçten, “Şimdi siz 'devlet terör örgütüyle görüşür mü' diyebilirsiniz. Görüşmemek mi lazım. Görüşeceksiniz. Sorunun çözülmesini istemeyenler devletin PKK ile görüşmesine engel olmak istiyor. Ak Parti iktidarından önce PKK ile kimsenin görüşmediğini mi zannediyorsunuz? PKK kurulduğu günden beri devlet PKK ile görüşme yapıyor" dedi.

    Bürokraside istifalar sürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Ak parti kapansaydı birileri çoktan asılırdı"

    Milletin 'yeter söz milletin' diyerek ihtilal yapıp Ak Parti'yi iktidara getirdiğini söyleyen İçten, “Biz sadece tabela taktık. Dedik bu Kürt sorununu nasıl çözeceğiz. Bu sorunun geçmişi var. İnsanlar dilini konuşamıyor. Kültürünü yaşayamıyor. Sosyal hiçbir faaliyeti yok. 50 bin insan kaybedilmiş. Bunun 8 bin 500'ü şehitlerimiz. Askerimiz, polisimiz. Kamu görevlileri var içinde. Bu işi nasıl çözeceğiz diye bakınca devletin içinde paralel bir yapı var. Şu anki paralel yapıyı da kastederek söylüyorum. Kanun çıkartacağız, partimizi kapatmaya çalışıyorlar. Anayasa Mahkemesi toplandı, 1 oyla direkten döndük. Ak Parti kapansaydı, şu anda ben Yassıada'da olurdum. Birilerini de asmışlardı. Çok açık ve net söylüyorum" diye konuştu.

    Cuma İçten, solundaki Türk bayrağını göstererek, "Bu bayrakta benim dedemin de kanları var" dedi. İçten, toplantı sonunda konferansı izlemeye gelen partililerle fotoğraf çektirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow