hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ali Öz'ün yargılaması Dink cinayeti davasıyla birleştirilmeyecek

    Ali Özün yargılaması Dink cinayeti davasıyla birleştirilmeyecek
    expand

    Hrant Dink cinayetinde görevi ihmal suçlamasıyla yeniden yargılanan dönemin Trabzon Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün davasının, İstanbul'da görülen ana davayla birleştirilmesi talebi reddedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de öldürülmesi olayında ihmali olduğu iddiasıyla 6 ay hapis cezasına çarptırılan dönemin Trabzon Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün, Yargıtay'ın bozma kararının ardından Trabzon 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanmasına devam edildi. Davanın, İstanbul 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ana davayla birleştirilmesi talebine olumsuz yanıt geldiği belirtildi.

    Trabzon 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya mazeret bildiren Dink ailesi avukatı Hakan Bakırcıoğlu gelmedi. Sanık Albay Ali Öz'ün avukatı Ali Sürmen ise duruşmada hazır bulundu. Mahkeme heyeti, önceki duruşmada davanın, İstanbul 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ana davayla birleştirilmesi konusunda gönderilen yazıya olumsuz cevap geldiğini, İstanbul'daki mahkemenin birleştirme konusunda muvafakat vermediğini açıkladı. Mahkemenin daha önce de dosyanın ana dava ile birleştirmesi yönündeki talebi reddedilmişti.

    Duruşma, Trabzon 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nin sanık Albay Ali Öz hakkında ‘Görevi ihmal ve evrakta sahtecilik' suçundan verdiği kararın Yargıtay tarafından yapılacak olan temyiz incelenmesi sonucunun beklenmesine karar verilerek 17 Haziran 2014'e ertelendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yargıtay ağır cezaya göndermişti

    Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinden bir süre sonra İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz ile 8 asker hakkında 'ihmal' suçundan Trabzon 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi ile 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ayrı ayrı dava açılmıştı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi 17 Mayıs 2011'de, sanık Albay Ali Öz hakkında aynı fiil nedeniyle Trabzon 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılmış dava bulunduğundan ve aynı fiil nedeniyle bir kişinin iki kez mahkeme önüne çıkartılamayacağı gerekçesiyle davanın reddine karar vermişti.

    2'nci Sulh Ceza Mahkemesi ise 2 Haziran 2011'de, Dink'in öldürülmesinde ihmalleri bulunduğu iddiasıyla Albay Ali Öz ve İstihbarat Şube Müdürü Kıdemli Yüzbaşı Metin Yıldız'ı 6'şar, astsubaylar Okan Şimşek ve Veysel Şahin ile Hüseyin Yılmaz ve Hacı Ömer Ünalır'ı 4'er ay hapis cezasına çarptırmış, Gazi Günay ve Önder Araz'ın ise beraatine karar vermişti.
    1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin davanın reddine yönelik kararına itirazı görüşen Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, davanın Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine hükmedince dosya Trabzon 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülmeye başlandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow