hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya ile Türkiye arasında karikatür gerginliği büyüyor

    Almanya ile Türkiye arasında karikatür gerginliği büyüyor
    expand

    Almanya ile Türkiye arasındaki tansiyon karikatür yüzünden yükseldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adının köpek kulübesi üzerinde yazılı olduğu karikatüre sert tepki gösteren Ankara'ya, Alman hükümetinden yanıt geldi: ''Karikatürler sanat ve düşünce özgürlüğüdür''.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya ve Türkiye arasında tansiyonu karikatür yükseltti. Karikatürün ismi: ''Almanya'daki Türkler- Bir Başarı Hikayesi''. Geleneksel Bavyera kıyafeti giymiş iki kişi, Alpler'de bir dağ kulübesinde restaurant işleten bir Türk'ün önünde masada oturuyor. Yanda bir köpek var. Kulübesinin üzerinde ise Erdoğan yazıyor.

    Karikatür ilk olarak 2011 yılında Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinde yayınlanmıştı. Geçen hafta Almanya'daki okullardan birinde yardımcı ders kitaplarında basılı olduğu farkedilince tartışmalar alevlendi. Dışişleri Bakanlığı sert tepki gösterdi, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Türkiye'nin o tepkisine Almanya'dan yanıt geldi. Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, karikatürü sanat ve düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirdiklerini belirtti. "Hoşuna gitmeyen şeylerle ilgili olarak sakin bir tavır takınmak, politikacılar için kesinlikle en iyi davranış biçimidir" dedi. Hükümet sözcüsü açıklamasında: ''Karikatürleri başarılı-başarısız, samimi-kötü niyetli ya da komik veya değil diye burada değerlendirmeyeceğim. Bu ülkede basın, ifade ve sanat özgürlüğü var. Karikatürler de buna dahil. Söz konusu okul kitabında Almanların yabancı kökenlilere yönelik davranışlarıyla ilgili de son derece eleştirel çizimler yer alıyor. Kitabın bütününe bakmak daha yararlı olur. Ayrıca okul kitaplarının basımı federal hükümetin değil, eyaletlerin denetiminde'' ifadelerini kullandı.

    AB toplantısında karikatür krizi!

    Gırgır dergisi ekibi çok keyifli! 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow