hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı

    Almanyanın Ankara Büyükelçisi Dışişlerine çağrıldı
    expand

    Almanya'nın Türkiye'yi dinlediği iddiaları üzerine Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Görüşme sonrası Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İddialar konusunda Almanya makamlarının resmi ve tatminkar bir açıklama sunması ve iddialar doğru ise bu faaliyetlerin derhal sona erdirilmesi beklenmektedir" denildi. Bu mesajın Alman Büyükelçi'ye de iletildiği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin NATO müttefiki Almanya'nın 2009 yılından bu yana gizlice Ankara'yı dinlediği iddiası Ankara'yı alarma geçirdi. İddialar üzerine Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

    Alman büyükelçi ile görüşen isim, Bakanlık Müsteşar Vekili Erdoğan İşcan oldu. İşcan iddialara ilişkin hem bilgi istedi hem de Ankara'nın rahatsızlığını iletti, yarım saat süren o görüşmede.

    Büyükelçinin bakanlıktan ayrılmasından hemen sonra da Dışişleri Bakanlığı'ndan yazılı açıklama yapıldı.

    Almanya Türkiye'yi dinlemiş

    "İddialar kaygı verici" denilen o açıklamada, "Sözkonusu iddialarda en ufak bir doğruluk payı bulunması halinde, Almanya bakımından açıklanması gereken vahim bir durum bulunmaktadır" ifadesi kullanıldı ve şöyle denildi:

    "Dostlar ve müttefikler arasında karşılık güven ve saygının esas olması gereken bir ortamda bu tür uygulamalar hiçbir şekilde kabul edilemez. Ülkemiz ile Almanya arasında tarihi derinliğe sahip dostluk ve müttefiklik ilişkileriyle hiçbir şekilde bağdaşmayan bu uygulamanın, uluslararası güvenliği ve istikrarı tehdit eden gerçek sınamalarla ortak mücadelemize zarar vereceği de bilinmelidir. Alman basınında yer alan iddialar konusunda Almanya makamlarının resmi ve tatminkar bir açıklama sunması  ve iddialar doğru ise bu faaliyetlerin derhal sona erdirilmesi beklenmektedir."

    Bakanlık açıklamasında bu mesajların Alman büyükelçiye de kuvvetle vurgulandığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yıldız: "Almanya'nın dinleme faaliyetleri ile ilgili gereken yapılacak"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow