hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altan Tan: "57 vekil deterjan olmadı"

    Altan Tan: 57 vekil deterjan olmadı
    expand

    HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM'deki dört eski bakanla ilgili Yüce Divan oylaması sonucuna ilişkin, "Bir başka AK Partili'nin 'hain' olarak nitelendirdiği 57 kişi kendi partisinin aklama operasyonuna deterjan olmamıştır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, dün TBMM'de tarihi bir oylama olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bugüne kadar şahit olduğu en ciddi yolsuzluk iddialarıyla ilgili bir oylamaydı bu" diye konuştu.

    Erdoğan Yüce Divan oylaması için ne dedi?

    "Ak Parti gurubu ilk kez..."

    AK Parti Hükümeti'nin konunun üzerini örtbas etmek için ellerinden geleni yaptığını öne süren Tan, dört eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmemesine rağmen vicdanların rahat olmadığının ortaya çıktığını söyledi. Irak tezkeresinden bu yana geçen 12 yıllık süre içinde AK Parti Grubu'nun "ilk kez Başbakan'ın ve Cumhurbaşkanı'nın iradesinin zıddına vicdanlarının bu kadar rahat olmadığını
    ortaya koyduğunu" öne süren Tan, şöyle devam etti:

    "57 AK Partili milletvekili bu aklamaya 'evet' demedi. Bu tabi hukuki sonucu değiştirmedi ama siyaseten ciddi bir netice ortaya çıktı. 57 AK Parti milletvekili 'Bizim bakanlarımız, bizim nezdimizde ak değildir, Yüce Divan'a gönderilsin ve hesap versinler' dedi. Bunun siyasi sonuçları olacaktır mutlaka. AK Parti içindeki 57 milletvekilinin bu mevzuda Sayın Başbakan ve Sayın
    Cumhurbaşkanı gibi düşünmediği ortaya çıkmıştır. Bunun siyasi sonuçlarının ne olacağı önümüzdeki günlerde ortaya çıkacaktır ancak bu demokrasimiz açısından sevindirici olmuştur."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "57 vekil deterjan olmadı"

    Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tan, "AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın attığı bir 'tweet'te AK Parti'deki fireler için 'içimizdeki hainler' ifadesini kullandığının" anımsatılması üzerine, "Sizin gibi düşünmeyen, olaylara sizin gibi bakmayan en yakınınızdaki arkadaşlar bile hainse o zaman dost kimdir? Zaten dostunuz kalmadı" ifadelerini kullandı. Altan Tan, "Bir başka AK Partili'nin 'hain' olarak nitelendirdiği 57 kişi kendi partisinin aklama operasyonuna deterjan olmamıştır" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow