hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara'da barajların doluluğu: Yüzde 36

    Ankarada barajların doluluğu: Yüzde 36
    expand

    Kuraklık alarmı veren Türkiye'de yağışlar başladı ama kuraklık riski hala ortadan kalkmadı. Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) kuraklığın tehdit ettiği Ankara barajlardaki su oranlarını ve yıllara göre gelen yağış miktarlarını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'de yağışlar başladı ama akıllardaki soru, barajların dolması için yağışlar yeterli mi? Ankara'daki yağışları, barajların durumunu Ankara Su İdaresi ortaya koydu. Kurum, Twitter hesabından rakamları paylaştı.

    Buna göre, Ankara barajlarına en çok yağış 2002 yılının Ocak ayında düştü, toplam oran 62 milyon metre küptü. 2014 yılının aynı ayında ise bu oran çok düşük. Barajlara düşen yağış miktarı bu yıl Ocak ayında 6 milyon metre küp oldu.

    Peki Ankara barajlarındaki son durum ne? Ankara'yı besleyen 6 baraj var. En büyüğü olan 1.2 milyar metreküp su tutma kapasitesi olan Çamlıdere barajının sadece yüzde 36'sı dolu. Tüm barajlardaki doluluk oranı yüzde 36 olan başkentin su kaynağı diğer barajlardaki doluluk oranları ise şöyle: Eğrekkaya Barajı yüzde 31, Kurtboğazı Barajı yüzde 67, Çubuk 2 Barajı yüzde 33.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow