hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara'daki maden protestosuna müdahale

    Ankaradaki maden protestosuna müdahale
    expand

    Karaman'ın Ermenek ilçesinde işçilerin mahsur kaldığı maden kazasının ardından, işçiler çıkarılana kadar Güvenpark'ta "yaşam nöbeti" tutmak isteyen gruba polis müdahale etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DİSK, KESK, Halkevleri ve bazı siyasi parti üyelerinin oluşturduğu bir grup, Olgunlar Sokak'taki Madenci Anıtı önünde basın açıklaması yaptı.

    Kazayı protesto eden grup, açıklamanın ardından dağıldı.

    Ancak Halkevleri üyelerinin de arasında bulunduğu bir grup, Güvenpark'a doğru yürüyüşe geçti.

    İşçiler çıkarılana kadar parkta oturarak "yaşam nöbeti" tutmak isteyen gruba, polis göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Gruptan bazı kişiler gözaltına alındı.

    Polis, Güvenpark çevresinde önlem almaya devam ederken, Kızılay İş Merkezi önünde toplanan bir grup slogan atarak beklemeye devam ediyor.

    PKK, bu kez Şırnak'ta saldırdı

    İzmir

    İzmir'de kendilerine "İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri" diyen bir grup, Karaman'ın Ermenek ilçesinde kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasının iş kazası olmadığını, ihmallerden kaynakladığını ileri sürerek
    protesto yürüyüşü yaptı. Basın açıklamasının ardında gruptan bazıları olaysız dağılırken bir kısmı ise oturma eylemi yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uşak

    Ermenek ilçesinde maden ocağında mahsur kalan maden işçilerine yardım amacıyla Karaman'a giderken Uşak'ta polis ekipleri tarafından durdurulan Somalı maden işçileri, 16 saatlik bekleyişin ardından Vali Seddar Yavuz ile yapılan görüşme sonrası Soma'ya dönmeyi kararlaştırarak yola çıktı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow