hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara'nın şebeke suyu kirli mi?

    Ankaranın şebeke suyu kirli mi
    expand

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın oturduğu sitede ekiplerin inceleme yaptığını belirterek, "Kaçak bir su kuyusu açılmış. Kaçak su kuyusunda klor kullanılmıyor, ilk tespitimiz bu. Klor kullanılmayan yerde her türlü hastalık geçebilir. Aylin hanım ishal olmuş, dua etsin dizanteri, veba da olabilirdi" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gökçek, Atatürk Kültür Merkezinde, "Agrotec 2014 18. Uluslararası Tarım Fuarı"nın açılışına katıldı.

    Açılış öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Gökçek, ASKİ Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin CHP'li Nazlıaka'nın villasının bulunduğu Gaziosmanpaşa'daki sitede inceleme yaptığını söyledi.

    "CHP milletvekilleri ile ideolojik sivil toplum örgütlerinin" Ankara'da bir kampanya başlattığını ifade eden Gökçek, kampanyanın Ankara'nın suyunun pis ve ishal yaptığı yönünde olduğunu, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın başrolde bulunduğunu iddia etti.

    GÖKTEN TAŞ YAĞDI

    Ekiplerin depoyu kontrol ettiğini ve deponun felaket halde olduğunu dile getiren Gökçek, şöyle devam etti:

    "Kaçak bir su kuyusu açılmış. Kaçak su kuyusunda klor kullanılmıyor, ilk tespitimiz bu. Klor kullanılmayan yerde her türlü hastalık geçebilir. Aylin hanım ishal olmuş, dua etsin dizanteri, veba da olabilirdi. İşin enteresan tarafı maalesef kaçak bir boruyla da şebeke suyu çekmişler, rezaletin daniskası. Bugün gördüğünüz depo, temizlenmiş hali. Aylin hanım talimat vermiş, gazeteciler gelebilir depoyu temizleyin demiş. Kalkacaksın 'ishal oldum' diye bağıracaksın, kaçak su kullanacaksın, kaçak kuyu açacaksın, kaçak kuyuda mikroplu suyu kullanacaksın ondan sonrada Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne çamur atacaksın, adamın suratına işte böyle çamur yapışır kalır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul trafiği için "mega proje"

    "Çok ciddi para cezası alacaklar"

    "Kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği için konuyu yargıya taşıyacakmısınız?" sorusu üzerine Gökçek, "Kesinlikle yargıya taşıyacağım. Minimum 15 maksimum 40 bin liraya kadar daire başına ceza gelecek çünkü geriye doğru gitmek mümkün. 2001 yılından itibaren başlayacak, çok ciddi para cezası alacaklar. Ayrıca kaçak su kullandıkları için 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası var, o mahkemenin takdirine bağlı" yanıtını verdi.

    IŞİD'den kaçan Suriyeliler Türkiye sınırına yığılmaya başladı

    Bank Asya hisseleri yarım saat işleme kapatıldı

    Nazlıaka: "Oturduğum sitede kuyu suyu kullanıldığını bilmiyordum"

    CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ise oturduğu sitede kuyu suyu kullanıldığını bilmediğini ileri sürerek, "Benim böyle şeylerle uğraşmaya zamanım yok" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nazlıaka, Kaptanpaşa Sokak'taki evinin önünde düzenlediği basın toplantısında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in iddiaları ve ASKİ'nin sitesinde yaptığı denetime ilişkin basın açıklaması yaptı.

    Oturduğu sitenin 40 yıl önce yapıldığını ifade eden Nazlıaka, "Bu site zamanında kuyu suyu kullanmaya başlamış. Bu düzen böyle gelmiş böyle gitmiş. Biz de daha sonra burada ev aldık, eşimle çocuklarımla birlikte mutlu bir hayat geçiriyoruz. Açıkçası bugüne kadar kuyu suyu kullanıldığını bilmiyordum. Benim böyle şeylerle uğraşmaya zamanım yok. Bu konuyla hiç ilgilenmedim. Site toplantılarına da katılmadım, şimdi haberim oldu" ifadelerini kullandı. "Neden ASKİ memurları birkaç gündür bizim sokağımızı denetliyorlar? Neden Melih Gökçek'in adamları bu sokaktan ayrılmaz hale geldi son günlerde?" diye soran Nazlıaka, "Bunun tek bir sebebi vardır; Benim Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin su problemine dikkat çekmiş olmam. Melih Gökçek'in tek amacı var; kendince beni yıldırmaya, caydırmaya çalışıyor. Ey Gökçek, sen, beni yıldıramazsın. Sen, beni korkutamazsın, caydıramazsın. Senden korkan, senin gibi olsun" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gökçek'in, "yazın ishal vakaları artar" dediğini aktaran Nazlıaka, "Yazın ishal vakaları artıyor, ama 2013 Ağustos'u ile 2014 Ağustos'u arasındaki 2,5 katlık artışı nasıl açıklayacaksın? Sen önce bize bunun hesabını ver" dedi.

    "Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz"

    Ankara'nın milletvekili olarak, Gökçek'ten hesap sorduğunu belirten Nazlıaka, şu görüşleri savundu: "Öyle programa çıkıp da deneyler, şovlar yaparak, ağzını musluğa dayayarak falan bu konuyu kapatamaz. Biz her fırsatta bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Ankaralıların sağlıklı su tüketmesi için mücadele vermeye devam edeceğiz. Bugün burada yaptığı apaçık özel hayatın gizliliğini ihlaldir... Bugün bana yaptığı resmen bel altından vurmaya çalışmaktır ama bunu asla ve asla başaramayacak. Çünkü ben bu kentin hakları için Gökçek'le sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğim."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nazlıaka, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı. Düşük su faturası ödediğine ilişkin soruya Nazlıaka, "Faturalarla eşim ilgileniyor bu konuda bilgim yok. Ben bu olaydan da bugün haberdar oldum. Bununla ilgili ödeyeceğimiz bir ceza varsa, tabi ki öderiz. Biz ceza ödemekten kaçınmıyoruz" karşılığını verdi.

    "Sizi ve ailenizi rahatsız eden su, kuyu suyu olabilir mi?" sorusu üzerine Nazlıaka, "Apartman görevlimiz, hem klor hem tuz verildiğini söyledi. Ama bunlar benim konularım değil, ASKİ bir işlem yapacaksa yapacaktır. Biz de bunan kaynaklanan bir ceza ödememiz gerekiyorsa, bunu ödeyeceğiz. Burada asıl olan Gökçek'in bugün buraya basın mensuplarını toplayarak, benim özel hayatıma, mahrem alanıma yönlendirerek adeta caydırmaya çalışmasıdır. Eğer ben su konusunun üzerine bu kadar gitmeseydim, bugün bu olayı yaşıyor olmayacaktık" diye konuştu.

    "Kaçak su kullandığı için milletvekilliğinden istifa edip etmeyeceğinin" sorulduğu Nazlıaka, "Herhalde Beyaz TV'den falan arkadaşımız. Hiç şaşırmadım. Buna yanıt vermeye gerek duymuyorum. İdeolojik sorular sorduğunuzu düşünüyorum" yanıtını verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow