hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Annesi ile koruma polisini öldüren sanığın duruşmasında olay

    Annesi ile koruma polisini öldüren sanığın duruşmasında olay
    expand

    İstanbul Adalet Sarayı'nın giriş kapısında annesi Hanıme Arslan ve koruma polisi Emrah Taşdemir'i öldüren, bir özel güvenlik görevlisini de yaralayan Dursun Zehir ile babası Hızır Zehir'in yargılandığı davaya devam edildi. Tutuklu sanık Dursun Zehir, avukata duruşma salonunda küfür etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Hızır Zehir ve oğlu Dursun Zehir ile avukatları ve Hanıme Arslan'ın ailesinin avukatları katıldı.

    Öldürülen Hanıme Arslan'ın ailesinin avukatı Meriç Eyüpoğlu, Hanıme Arslan'ın korumasının yanında öldürüldüğünü hatırlatarak, "Devlet sorumluluğunun gereği gibi yerine getirmemiştir. Bu bakımdan sorumluluğunun gereği gibi yerine getirmeyen sorumlular hakkında, ki bu durumda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istiyoruz. Kendisi devletin koruma altına aldığı kadınların öldürülmediğini iddia etmiştir. Bu dava dosyasında devletin koruma altına aldığı Hanıme Arslan bizzat öldürülmüştür. Bu nedenle biz bakan hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi.

    Ailenin diğer Avukatı Perihan Meşeli ise, Dursun Zehir'in babası Hızır Zehir'in azmettirmesi sonucu annesini öldürdüğünü savunarak her iki sanığın da tutukluluk halinin sürdürülmesini istedi.

    Sanıktan kadın avukata küfür

    Baba Hızır Zehir'in Avukatı Bülent Akıncı, müvekkilinin cinayetin azmettiricisi olduğuna yönelik bir delil bulunmadığını savundu. Avukat Bülent Akıncı'nın bu konuşması sırasında bağıran Dursun Zehir, Avukat Perihan Meşeli'ye küfür etti.

    Dursun Zehir, küfürün tutanaklara yazılması sırasında Avukat Perihan Meşeli'ye dönerek, "İstersen tekrarlayayım" dedi.

    "Heykele basan askere soruşturma" iddiası

    Mahkeme Başkanı Tevfik Güngören, küfürü tutanağa geçtikten sonra Dursun Zehir'e yönelik, "Bunların hepsi suç" diyerek uyarıda bulundu. Dursun Zehir, Başkan Güngören'in bu sözlerine, "Size karşı değil efendim" yanıtını verdi.

    Bu diyalog sırasında söz alan Dursun Zehir'in Avukatı Selver Akkoyun Korkmaz, "Efendim Adli Tıp'a bunun için gönderilmesini istiyoruz, ruh sağlığı yerinde değil" iye konuştu.

    Savcı baba Hızır Zehir'in tahliyesini istedi

    Duruşma Savcısı Halil Sezgin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam hakkında talep edilen suç duyurusunun reddini, baba Hızır Zehir'in tahliyesine karar verilmesini istedi.

    Tahliye talebi reddedildi

    Baba Hızır Zehir'in tahliye talebinin reddine karar veren mahkeme heyeti, Dursun Zehir'in ruh sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için dosyanın Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan randevu talep edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Duruşma öncesi kadınlar açıklama yaptı

    Duruşma öncesi Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu bir basın açıklaması yaptı.

    Grup adına açıklamayı okuyan Nergis Şen okudu. Şen, "5 günde 8 kadının öldürüldüğü Temmuz ayında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, devletin korumasında hiçbir kadının öldürülmediğini 'şükrederek' açıkladı. Bir gazeteci adliye önünde öldürülen Hanıme Arslan'ın hatırlattı. Aile bakanı bu soruyu, 'O durum farklı' diye yanıtladı. Durumu farklıymış. Çünkü Hanıme bakanlık tarafından değil, emniyetin görevlendirdiği polislerce korunuyormuş. Oysa Hanıme hakkında çağrılı koruma kararı bakanlık inisiyatifi ile çıkarılmıştır" dedi.

    Duruşma sonrası da avukatlar açıklama yaptı

    Hanıme Arslan'ın ailesinin avukatları da duruşma sonrası bir basın açıklaması yaptı.

    Hanıme Arslan'ın ablası Beyhan Aytürk'ün de katıldığı açıklamada konuşan Avukat Meriç Eyüpoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam hakkında suç duyurusunda bulunduklarını, bu duruşmada sanık olarak yargılanmasını istediklerini, ancak bu isteklerinin mahkemece reddedildiğini söyledi.

    İddianameden...

    19 yaşındaki Dursun Zehir, 11 Mart 2014 tarihinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın çıkışında babasından boşanan annesi Hanıme Arslan'ı ve koruma görevlisi polis memuru Emrah Taşdemir'i öldürmüş, özel güvenlik görevlisi Mehmet Zengin'i de yaralamıştı.

    Dursun Zehir hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve Mehmet Zengin'i yaralama suçundan da 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Baba Hızır Zehir hakkında da azmettirme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Her iki sanık da tutuklu yargılanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow