hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arınç'tan kahkaha yanıtı: Kocasını bırakıp tatile çıkanlar...

    Arınçtan kahkaha yanıtı: Kocasını bırakıp tatile çıkanlar...
    expand

    "Kadın iffetli olacak. Mahrem- namahrem bilecek. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak" sözleriyle gündeme oturan Başbakan Yardımcısı Arınç, kendini savunurken, konuşmasının içinden bir bölümün cımbızlandığını söyledi ve ekledi: "Kocasını bırakıp tatile çıkanlar, direği gördüğünde dayanamayıp direğe çıkanlar... Böyle bir hayatın içinde siz olabilirsiniz, size kızmanın ötesinde acıyabilirim."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tepki çeken ‘kahkaha’ açıklamasının ardından gündeme dair soruları yanıtladı ve ‘kahkaha’ eleştirilerine yanıt verdi.

    Peçe takmadığı için öldürüldü

    Arınç, “O konuşmamdan bir kısım alınmış. Sadece kadınlar kahkaha atmasın dediysem akıl dışı bir iş yapmışımdır. ama orada ahlak kurallarıyla ilgili bir konuşma yaptım. Kocasını bırakıp tatile çıkanlar, direği gördüğünde dayanamayıp direğe çıkanlar... Böyle bir hayatın içinde siz olabilirsiniz, size kızmanın ötesinde acıyabilirim" dedi.


    Bülent Arınç'ın sözlerine 'kahkaha' attılar

    Bülent Arınç'ın "kahkaha" sözleri dış basında


    Konuşmasının sadece bir bölümünün seçilerek gündeme getirildiğini söyleyen Arınç eleştirilere şu yanıtı verdi; " Bir bayramlaşma töreni yapıldı. Şükrediyorum ki, 1,5 saate yaklaşan konuşmayı tamamen veren haber kanalları olmuş. Bazı insanlar 1,5 saatlik konuşmadan bir kısmı alarak eleştiri yapabiliyorlar. Ne kadar iğrenç ne kadar temelsiz bir yakıştırmadır o konuşmanın tamamını dinleyenler bunların farkına vardırlar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arınç: "Kadın harkesin içinde kahkaha atmayacak"

    “Akıldışı bir iş yapmışımdır"

    Bunlara cevap vermeyi kabul etmem. O sizlerinki de arkasında duruyorum. Konuşmanın tamamını dinlesinler ve o konuşmamda insanların hayatına müdahale var mıdır karar veresinler. Faydalı bir konuşma yaptığımı düşünüyorum. Sadece Kadınlar kahkaha atmasın demişsem çok akıl dışı bir iş yapmışımdır. Ama orada görgü ve ahlak kurallarıyla ilgili bir konuşma yaptım.

    Bülent Arınç'a Demirtaş'tan kahkaha yanıtı


    FEMEN'den Arınç'a "kahkaha" yanıtı


    Bazı davranışlar suç olmasa bile ayıp olur. Bunları da bana göre güzel misallerle anlattım. Sadece kadınlara yönelik birkaç hatırlatma değil. Ben orada asıl erkekleri de muhatap alıyorum kendime. Ben şu ana kadar gözyaşlarıyla telefon açıp ruh dünyamızı anlattınız diyenlerin yanında twitterda alay konusu yapanlar da var. Bu yaşıma geldim kadınları küçümseyecek bir şey söylemedim ki. Benim orada söylediğim şey insanların etik davranışlar içinde bulunması gerektiğidir. Ama toplumda hiçbir şekilde sınır tanımayan cinsel özgülükten başlayıp her şeyi her yerde yapabileceğini savunanlar var. Beğenmediğim şeyler olsa da ben onların hayatlarını kendi özgürlük alanları olarak görüyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AKIL ALMAZ KARELER


    “Bunun da fotoğrafını çekip gönderiyorlar”

    Bazı sanatçılar var bunlar yapay kahkahalar atıyorlar. Bunun da fotoğrafını çekip bana gönderiyorlar. Gerçek kahkahalar var ve bunlar insanı rahatlatır. Ama bunlarınki yapay. Kocasını bırakıp sevgilisiyle tatile çıkanlar direği gördüğünde dayanamayıp direğe çıkanlar… Böyle bir hayatın içinde siz olabilirsiniz. Size kızmanın ötesinde size acıyabilirim. Sizin hayatınıza ancak ağlanabilirse yerini bulmuş olabilir diye düşünüyorum.

    Ben bireysel bir Bülent Arınç olarak zina fiilinin işlenmemesi gerektiğini düşünürüm ve telkinde bulunurum. Ben kadınların toplum içinde kahkaha atmasının bir ayrımcılık olmadığını kadına yönelik küçümseme olmadığını çok iyi bilecektir. Bir takım servislerle İngiltere’de, ABD’de “hükümetin sözcüsü bile böyle söyledi” diye bir takım servisler yapılmak isteniyorsa önce o basın kuruluşlarına “Gazze’de ne oluyor haberiniz var mı? Utanmıyor musunuz” demek gerekir. CHP’den bir kadın siyasetçi beni protesto etmeleri için kadınlara çağrıda bulunuyor. Seçim kabininde kahkaha atın diyor. Samimiyseler sonuçlar açıklandıktan sonra feryat etmeleri lazım. Hanımefendi kendine gel."

    Arınç Asena Erkin’i mi kastetti?

    Asena Erkin Instagram’da bir de fotoğraf paylaşmıştı. Bir direğin etrafında striptizci gibi poz veren Asena Erkin “Direk buldum mu affetmem” şeklinde de not düşmüştü. Çok konuşulan bu fotoğrafı Asena Erkin bir süre sonra silmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow