Askere ve polise saldırı, çatışma var

Diyarbakır’ın Lice İlçesi'nde PKK’lı iki grup tarafından, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı’na eş zamanlı saldırıda bulunuldu. Saldırının ardından olay yerinden araçla uzaklaşan bir grup, ilçe merkezinde kaza yaptıktan sonra aracı bırakarak kırsal alana doğru kaçmaya başladı. Diğer grup ile güvenlik güçleri arasında ise çatışma çıktı. İlçede çatışma sürüyor.
Diyarbakır’ın Lice İlçesi'nde sabah saatlerinde PKK’lı iki grup tarafından aralarında yaklaşık 300 metre mesafe bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı’na roketatar ve uzun namlulu silahlarla eş zamanlı saldırı düzenlendi.
Can kaybının yaşanmadığı saldırının ardından PKK’lı bir grup, geldikleri araca binerek olay yerinden uzaklaştı. Grup, ilçe merkezinde bulunan Atatürk Çarşı Merkezi’nde kaza yaptı.
Daha sonra araçtan inen grup, hızla kırsal alana doğru kaçmaya başladı. Diğer grup ile güvenlik güçleri arasında ise çatışma çıktı. Yoğun ateş seslerinin geldiği ilçede, şiddetli çatışma sürerken, güvenlik güçlerine havadan skorsky tipi helikopterler de destek veriyor.
Öte yandan, ilçe merkezine çok sayıda zırhlı araç ve Özel Harekat polisleri sevk edildi. İlçede, esnaf kepenk kapatırken, vatandaşlar evlerine çekildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Katiliyle aynı karede! Önce cinayeti itiraf etti ardından 'O benim dostumdu' dedi
HABER... Şener Üşümezsoy o noktaları tek tek işaret etti: İşte büyük deprem riski olan yerler!
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
SON DAKİKA! Naci Görür: Silivri Fayı 6.2'yle Kırıldı! Adalar Fayı da Kırılacak! 7.5'lik Deprem Bekliyoruz
SOLOTÜRK KKTC GÖSTERİSİ 2025: Kıbrıs SOLOTÜRK gösterisi ne zaman, nerede, saat kaçta yapılacak?