hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Babasını öldüren oğul hakim karşısına çıktı

    Babasını öldüren oğul hakim karşısına çıktı
    expand

    Adana'da tartıştığı babası 58 yaşındaki Nihat Özdemir'i bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan 25 yaşındaki Günay Özdemir, babasının beyzbol sopasıyla başına vurduğunu; sürekli annesine ve kendisine şiddet uyguladığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Yüreğir İlçesi'nin Havutlu Mahallesi'nde geçen 14 Ocak'ta uyuşturucu bağımlısı Günay Özdemir ile babası Nihat Özdemir arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Özdemir, mutfaktan aldığı bıçağı babasının sağ bacağına sapladı. Damarları kesilen Nihat Özdemir, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı. Günay Özdemir, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

    ''Babam annemi ve beni dövüyordu''

    Günay Özdemir 'yakın akrabayı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu cezası istemiyle Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Babasının annesine ve kendisine sürekli şiddet uyguladığını ileri süren Günay Özdemir, "Annemle babam ayrıldılar. Ben annemle birlikte yaşıyordum. Evde uyurken birden babamın bana beyzbol sopası ile vurduğunu gördüm. Ne olduğunu anlayamadım. Mutfaktan aldığım bıçakla bacağına sadece bir kez vurdum. Sonra evden kaçtım. Babamın uyguladığı şiddet nedeniyle birkaç kez şikayette bulunduk. Ayrıca madde bağımlısıyım. Ancak olay günü uyuşturucu kullanmamıştım" diye savunma yaptı.

    Tanık olarak ifade veren anne 50 yaşındaki Nilgün Özdemir ise kocasından şiddet nedeniyle boşandığını belirterek, "Oğlumun babasına karşı kötü bir davranışını görmedim. Ayrı yaşamamıza rağmen eski eşim zaman zaman eve gelirdi" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olayın görgü tanığı ve sanığın teyzesi Nalan Arı, "Olay günü yeğeninin babasıyla bağrışması üzerine pencereden baktım. Günay eve gelip annesini sordu, geri çıktı. Geldiğinde kafasında şişlikler ve kanama vardı. Tekrar başlayan kavga sesleri üzerine pencereden baktığımda maktul yerde yatıyordu. Bunun üzerine eşim Günay'ı babasının olduğu yerden uzaklaştırdı. Anne ve babasına şiddet uyguladığını hiç görmedim" diye konuştu.

    Mahkeme heyeti, Günay Özdemir'in tutukluluk halinin devamına karar verirken eksik kalan tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

    'Pembe oda' cinayetinde flaş gelişme

    Cinayet sanığı kardeşlere müebbet hapis

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow