hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bahçeli'den Peşmerge çıkışı: "Tarihi bir hatadır"

    Bahçeliden Peşmerge çıkışı: Tarihi bir hatadır
    expand

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Peşmerge'nin Türkiye üzerinden Kobani'ye gitmesi tarihi bir hatadır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Görüntü alınmasının ardından basına kapalı gerçekleşen törenin çıkışında Bahçeli, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

    Bahçeli, MHP'nin 11. dönem siyaset ve liderlik okulunu, üniversite mezunu, yüksek lisans çalışmalarını yapan gençlerin katkısıyla başlattıklarını söyledi.

    Bu çalışmalarda bilim insanlarının Türkiye ve dünyanın gündemi üzerinde çalışmalar sürdüreceklerini, görüşlerini sunacaklarını dile getiren Bahçeli, tartışmalı bir ortam içinde Türkiye'nin siyaset ve liderlik kavramlarına katkı sağlayabilecek insanların yetişmesi için çalışılacağını kaydetti.

    Bahçeli, 11. dönemin hayırlara vesile olmasını diledi.

    "Çözüm süreci kapsamında sekreterya kurulmasına" ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine Bahçeli, Türkiye'de 1 Ağustos 2009'da Gölbaşı'nda emniyet güçlerinin bir tesisinde, bazı insanların bir araya gelmesiyle başlatılan demokratik açılım sürecinin, son ifadesiyle "çözüm süreci" olarak nitelendirildiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Ancak Türkiye'de 63 akil insan başta olmak üzere, iktidarı oluşturan 312 milletvekili ve Bakanlar Kurulu'nun da değerli üyeleri, çözümden ne anlaşılması gerektiğini bir türlü tanımlayamamaktadır" ifadesini kullanan Bahçeli, "Millet oyalanmaktadır ama PKK'nın hedeflerine ulaşması noktasında tavizler paketiyle bugünkü siyasi iktidar PKK'ya yardımcı olmaktadır" diye konuştu.

    "Sekreterya oluşturuluyor, böylelikle PKK meşrulaştırılıyor"

    Sekreteryanın da bunun bir aşaması olduğunu öne süren Bahçeli, şöyle devam etti:

    "Müebbet hapse mahkum olmuş bir caninin her türlü isteğine cevap verecek tavizlerle, görüşmelerle bugünlere gelinmiştir. Şimdi de sekreterya oluşturuluyor, böylelikle PKK meşrulaştırılıyor. Türkiye'nin zannediyorum bugünkü siyasi iktidarın gelecekte de eşbaşkanı olabilecek bir şahsın hazırlanmasına katkı sağlıyorlar. Bize göre bunlar ihanete yardımcı olan yanlış değerlendirmelerdir. Böyle bir saçmalık olmaması lazımdır. Çözüm süreci aldatmacasından da milletin kurtulması lazımdır."

    "Bu hatadan dönmelerinde yarar var"

    Bahçeli, "peşmergenin Kobani'ye geçişiyle ilgili" soruyu yanıtlarken de bunların, siyasi iktidarın tutarsız, çelişkiler içerisinde sürdürdüğü politikaların bir sonucu olduğunu iddia etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Peşmerge hangi devletin silahlı gücü olarak tanımlanmaktadır ki tezkereyle barışık bir tarzda bu geçiş sağlanmış olsun. Böyle bir olay yok" diyen Bahçeli, şunları kaydetti:

    "Bunlar Kuzey Irak'ta, Irak'ın toprak bütünlüğüne ihanet etmiş, Irak'ın yönetimiyle çelişki içerisinde olan ve Türkiye'nin baş ağrısı, Irak'ın da düşmanı olan bir güruhun insanlarını muhatap alarak Türkiye üzerinden geçirmek çok büyük bir tarihi hatadır. Bu hatanın sonucu çoğa mal olacaktır. Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere bu hatadan dönmelerinde yarar vardır."

    "Jandarmanın İçişleri Bakanlığına bağlanmasının, terörle mücadelede zafiyet oluşturacağı eleştirilerine" ilişkin görüşünün sorulması üzerine, "Jandarmanın lağvedilerek mevcut yapısının İçişleri Bakanına bağlı bir unsur haline dönüştürülmesi bu süreçteki ikinci bir katliamdır. Kamu düzenini koruyacak tüm unsurlar tahrip edilmektedir. Bu da onlardan bir tanesidir" dedi.

    "Jandarmaya en büyük ihtiyaç duyulduğu bir ortamda böyle bir konuyu gündeme getirmek, PKK taleplerine yeni bir taviz olarak sunulması düşünülmektedir" görüşünü bildiren Bahçeli, MHP'nin bunu kabul etmesinin mümkün olmadığını belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow