hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Elvan: "TİB yeniden yapılandırılacak"

    Bakan Elvan: TİB yeniden yapılandırılacak
    expand

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Başkanlık çok iyi niyetlerle kurulmasına rağmen zaman içerisinde maalesef belki oradaki çalışan personelin de kendi yetkilerini aşarak birtakım uygulamalara girmeleri, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığını zayıflattı ve yıprattı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Hükümet olarak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının mutlaka yeniden yapılandırılması gerektiğine inanıyoruz. Bu çerçevede çalışmalarımızı tamamladık. Bu çalışmalarımızı inşallah kısa süre içerisinde Bakanlar Kurulunda konuşur, tartışırız. TİB'in yeniden yapılandırılmasına yönelik adım atmış oluruz. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının mevcut binasından çıkarılıp farklı bir yere aktarılması gerektiğine de inanıyoruz. Çünkü orada ne yapıldığını açıkçası bilemiyoruz" dedi.

    Demiryolu yatırımları

    Bakan Elvan, gelecek sene 8,5 milyar lira demiryolu yatırımı yapacaklarını, 2016'tan itibaren de yılda ortalama 12 milyar lira demiryolu yatırımı yapmayı planladıklarını söyledi.

    Elvan 2015 yılı sonunda Bakü-Tiflis-Kars tren yolu hattını açmak istediklerini, Ankara-İzmir YHT hattında ise 2015 yılında Turgutlu'ya kadar olan kesimin ihalesine çıkacaklarını söyledi.

    Havaalanı konusuna da değinen Elvan, "Çukurova Havaalanı'nı çok önemsiyoruz. Bu işi alan firmanın finansal sıkıntıları var ve bazı yabancı firmalarla görüşme içerisinde. DHMİ'ye ortak alımı teklifinde bulundular, DHMİ de bunu değerlendiriyor, bu çerçevede bir karar vereceğiz" dedi. Bakan Elvan, Ordu-Giresun Havalimanı'nın altyapı çalışmalarının tamamlandığını, üstyapı çalışmalarının devam ettiğini belirterek, Mart 2015 itibarıyla hizmete sunmak istediklerini bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3.Köprü
    Elvan, 3. köprünün kulelerinin 312 metreye ulaştığını, tamamlanması için 10 metrelik kesimin
    kaldığını belirterek, "Bu hafta içerisinde, muhtemelen perşembe günü üçüncü köprümüzün ilk tabliyesini atacağız... Hedefimiz 29 Ekim 2015 itibarıyla üçüncü köprümüzün açılışını gerçekleştirmek" dedi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Arkadaşlarıma
    talimat verdim. Çanakkale Köprüsü üzerinden bir demiryolu hattı geçirmeyi planlıyoruz" dedi.

    Ermenek'te işsizlere ödeme

    Ermenek'teki maden kazasına ilişkin olarak da Baka Elvan, "Madenlerin bir kısmı kapandı. İşsiz olan kardeşlerimiz var. Madende çalışıp da işsiz kalan kardeşlerimiz var. Bu kardeşlerimize bir yasayla ödeme yapacağız ancak bu yasal sürecin tamamlanmasına kadar geçen
    sıkıntılarının giderilmesine yönelik maddi yardımda bulunuyoruz" dedi.

    İşte Maraş Katliamı'nın fotoğrafları

    IŞİD vahşetinde son perde

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow