hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Faruk Çelik veda konuşmasında ağladı

    Bakan Faruk Çelik veda konuşmasında ağladı
    expand

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa Tasarısı'nın yasalaşmasının ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, 90 maddelik düzenlemeyi Genel Kurul'da 6 saatlik mesaiyle tamamladıklarını belirterek, milletvekillerine teşekkür etti. Çelik'in veda konuşmasında gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Parlamento'ya 1999 yılında girdiğini hatırlatan Çelik, "Sayılı günler hızlı geçiyor. Bizim için 16 yıl geride kaldı. Siz de eminim 4 yıl nasıl geçti anlamadınız. Benim açımdan son derece anlamlı yıllardı. Bir inşaat ustasının oğluydum. 16 yıl Cumhuriyet'in kazanımları olarak Parlamento'da görev yapma imkanı elde ettim. Allah'a hamdediyorum" dedi.

    Kürsüde duygusallaştığı gözlenen Çelik, "Asıl olan bu gök kubbe altında hoş sada bırakmaktır. Siyaset hizmet amaçlı yapılıyor. Herkese nasip olur mu bilmiyorum ama SGK reformu benim bakanlığıma isabet etti. Genel Sağlık Sigortası hayalimizde, gerçekleşti. İstihdam paketi, İşkur'un işlevsel hale getirilmesi, müstakil bir iş Sağlığı ve Güvenliği Yasası, ihtilal dönemi ürünü olan Sendikalar Kanunu, kamu sendikaları, Yurtıdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Diyanet İşleri başkanılığı yasaları, Alevi çalıştaylarıyla önemli meseleyi toplumda uzlaşı içinde çözülmesi gayreti oldu. Toplumsal sorunları çözen yasalar geçti. Oldu oldu, hepsi geride kaldı. Burada hoş sada bıraktığımız inancındayım" diye konuştu.

    TBMM'de bir dönem kapandı

    Çelik, sözlerini "hakkımı helal ediyorum, hakkınızı helal edin" diyerek tamamladı. Çok sayıda milletvekili yasanın ardından  Çelik'in yanına gelerek kendisini kutladı. Çelik, Genel Kurul'dan ayrılmadan önce Komisyon sıralarındaki bürokratlarıyla da hatıra fotoğraf çektirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow