hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Balyoz'un sahte CD'sine soruşturma

    Balyozun sahte CDsine soruşturma
    expand

    Çok konuşulan 5 No'lu hard disk... Balyoz başta olmak üzere birçok davaya delil gösterildi. O delille ilgili TÜBİTAK uzmanlarından oluşan bilirkişinin "üzerinde oynanmış olabilir" raporu sonrası bu kez Askeri Savcılık da devrede. Genelkurmay Başkanı'nın talitamıyla Donanma Komutanlığı askeri Savcılığı o hard disk'in üzerinde kimin oynadığını bulmaya çalışacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    5 No'lu hard disk... Poyrazköy ardından Balyoz davası soruşturmalarına dayanak teşkil eden digital veri depolama aygıtı. 6 Aralık 2010'da Donanma Komutanlığı'nda yapılan aramada bulundu. Balyoz, Poyrazköy, amirallere suikast davalarına dayanak teşkil etti.

    O hard disk 3 yıl sonra bir raporla yeniden gündeme geldi.

    Poyrazköy davasındaki avukatlar, o hardiskle ilgili Balyoz'da mahkemenin reddettiği 112 soruyu TÜBİTAK'ın yanıtlaması istemiyle mahkemeye sundu. Mahkeme de TÜBİTAK uzmanlarından oluşan bilirkişiye.

    Bilirkişi rapor hazırladı ve raporda "Bazı dosyaların 28 Temmuz 2009 tarihinden sonra, sistem saati daha eski olan bilgisayarlardan aktarıldığı değerlendirilmektedir" dedi. Yani "hard disk'in tarih ve saat verileriyle oynandı" tespitini yaptı.

    Ve bu rapordan sonra Poyrazköy sanıkları tahliye edildi. Balyoz davasında yeniden yargılama başvurularının da önü açıldı. Ama sadece bununla sınırlı değil. Artık o raporla ilgili askeri yargı da devrede.

    Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in talimatıyla söz konusu hard disk'le ilgili Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığı soruşturma başlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    O hard disk'in Donanma Komutanlığı'nda bulunduğu odaya nasıl ve kimler tarafından yerleştirildiği tespit edilmeye çalışılacak.

    İçerisine o verilerin nasıl yüklendiği, yasadışı bir oluşum tarafından veri aktarımı yapılıp yapılmadığı savcılık tarafından ortaya çıkarılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow