hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Barış Güler, Rıza Sarraf ve Kaan Çağlayan'a tahliye

    Barış Güler, Rıza Sarraf ve Kaan Çağlayana tahliye
    expand

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Rıza Sarraf, Barış Güler ve Kaan Çağlayan'ın da aralarında bulunduğu 5 kişinin tahliyesine karar verildi. Sarraf, Güler ve Çağlayan, Metris Cezaevi'nden çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklu bulunan iş adamı Reza Zarrab, eski bakan çocukları Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan, Hikmet Tuner ve Özgür Özdemir'in tahliyesine karar verildi.

    Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan şüphelilerin avukatları, farklı tarihlerde tahliye içerikli dilekçelerini nöbetçi mahkemeye sundu. Taleplere ilişkin ara duruşma yapan İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi, avukatların sözlü beyanlarını da aldı.

    Mahkeme, değerlendirmesi sonucunda Rıza Sarraf, Barış Güler, Salih Kaan Çağlayan, Hikmet Tuner ve Özgür Özdemir'in tahliyesine karar verdi. Soruşturma kapsamında tutuklu sanık kalmadı.

    5 kişinin atılı suçların şüpheliler lehine değişme ihtimali, delillerin toplandıkları, sabit ikametgah ve konumları gereği kaçma ve delilleri karartma ihtimali bulunmadığından ayrı ayrı tahliyelerine karar verildi.

    Ancak bu 5 isim hakkında yurtdışına çıkış yasağı konuldu ve kamu davası açılıp savunmaları tespit edilene kadar ikametgahlarına en yakın karakola her cuma günü mesai saatleri içinde giderek imza atmalarına karar verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    17 Aralık gözaltına alınan 5 kişi de 21 Aralık günü sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderilmişlerdi.

    Şahıslar cezaevlerinde geçirdikleri 70 günün ardından tahliye edildi.

    Cezaevinden çıktılar

    İstanbul merkezli soruşturma kapsamında tahliyelerine karar verilen Reza Zarrab, Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan, Metris Cezaevi'nden çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 17 Aralık soruşturması kapsamında Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan iş adamı Reza Zarrab, eski bakan çocukları Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan'ın avukatları, İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararının ardından cezaevine geldi. Cezaevindeki işlemlerin tamamlanmasından sonra Zarrab, Güler ve Çağlayan, Metris Cezaevi'nden ayrıldı.

    Sarraf'ın korumaları gazetecilere saldırdı

    Rıza Sarraf'ı eşi Ebru Gündeş almaya geldi. Ebru Gündeş ve Rıza Sarraf'ın içinde bulunduğu araç saat 17.10 sıralarında cezaevinden çıktı. Sarraf ve Gündeş, camları siyah filmli araçla uzaklaşırken cezaevi önünde kendisini bekleyenlerle selamlaşmak için camı açtı. Sarraf, açtığı camdan el salladı. Bu sırada arka koltukta oturan ikili kameraya yansıdı. Öte yandan Sarraf'ın korumaları olduğu belirtilen kişiler görüntü alan gazetecilere saldırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tahliye kararını veren hakim...

    Bu arada tahliye kararını veren hakim İslam Çiçek'in İstanbul 34. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görevli olduğu, İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi Metin Çelik'in yıllık izinde olması nedeni ile İslam Çiçek'in nöbetçi olarak bu mahkemede görev aldığı öğrenildi. 

    Cezaevinden çıktılar

    İstanbul merkezli soruşturma kapsamında tahliyelerine karar verilen Rıza Sarraf, Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan, Metris Cezaevi'nden çıktı.

    Adalet Bakanı Bozdağ: "Yargının kararıdır"

    "Büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu"nda işadamı Rıza Sarraf ile bakan çocuklarının tahliyelerine ilişkin açıklamada bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, "Yargının kararıdır. Tutuklama ve tahliye kararları mahkemelerin takdirinde olan bir konudur. Soruşturma devam ettiği için şu aşamada birşey söylemem uygun olmaz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow