hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan Davutoğlu: "Bahçeli AK Parti ile koalisyonu mümkün görmediğini ifade etti"

    Başbakan Davutoğlu: Bahçeli AK Parti ile koalisyonu mümkün görmediğini ifade etti
    expand

    Başbakan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşme sonrasında açıklamalarda bulundu. Öte yandan Ahmet Davutoğlu'nun kurmaylarıyla yaptığı ilk değerlendirmeden Meclis'e erken seçim teklifi getirmeme kararı çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon hükümeti görüşmeleri kapsamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile 2.5 saat süren görüşmeden sonra basın açıklaması yaptı. Davutoğlu, "Maalesef, çok arzu etmemize rağmen gerek CHP'yle, gerekse MHP'yle koalisyon zemini olmadı. Elimden gelen bütün çabayı gösterdim. Sayın Bahçeli ve Kılıçdaroğlu da şahittir. 23 Ağustos'tan sonra ülkenin erken seçime gitmesi çerçevesinde neler yaşanır takdir edemem. Cumhurbaşkanı ile istişare edeceğim, gerekirse görevi iade edeceğim" diye konuştu.

    New York Times: "Türk yetkililer patriot kararını duyunca sinirden mosmor oldu"

    Diyarbakır'da bazı bölgeler "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi

    Davutoğlu, "Her şeyden önce teşekkür ederim. Bahçeli ile gayet samimi, dürüst, açık yürekli bir görüşme gerçekleştirdik. Terör ile mücadele kapsamında geldiğimiz son noktayı paylaştım. Bahçeli, AK Parti ile bir koalisyon imkanını mümkün görmediğini ifade etti. Ben kendisinin yaklaşımını saygıyla karşıladığımı ifade ettim. Olabilecek senaryoları dile getirdi. Bir koalisyon mümkün görünmüyor. Bahçeli, 'AK Parti ile kısa süreli bir seçim koalisyonu mümkün görünmüyor' diyerek bir azınlık hükümeti desteği zaten daha önce de kabul etmeyeceğini ifade ettiğini söyledi. Erken seçim kararı için de bir hükümet Meclis'e gelirse toplantıya katılacaklarını ama erken seçime destek vermeyeceklerini ifade etti" açıklamasında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kartal Belediyesi'nde turunçgil böceği alarmı

    Cenaze sonrası korumalar birbirine girdi

    Akrabaya kamyonda seks tuzağı

    "MAALESEF, ÇOK ARZU ETMEMİZE RAĞMEN GEREK CHP'YLE GEREKSE MHP'YLE KOALİSYON ZEMİNİ OLMADI"

    Davutoğlu, "Maalesef, çok arzu etmemize rağmen, gerek CHP'yle gerekse MHP'yle koalisyon oluşturmanın zemini olmadığı açık bir şekilde ortaya çıkmış bulunmaktadır. Bunu ilk fırsat MKYK'da arkadaşlarımla, daha sonra Cumhurbaşkanımızla da istişare ederek bundan sonra atacağımız adımlarla ilgili bir değerlendirmede bulunacağız" diye konuştu.

    Davutoğlu, "Elimden gelen bütün çabayı gösterdim. Sayın Bahçeli ve Kılıçdaroğlu da şahittir" dedi.

    Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın takdir etmesi halinde 23 Ağustos'tan sonra ülkenin erken seçime gitmesi çerçevesinde neler yaşanır bunu takdir etmem mümkün değil. 9 Temmuz'dan bu yana olabilecek bütün yolları denediğimi düşünüyorum" dedi.

    Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı ile istişare edeceğim gerekirse görevi iade edeceğim" dedi.

    AK PARTİ'DEN KRİTİK ERKEN SEÇİM KARARI

    Ahmet Davutoğlu, kurmaylarıyla ilk değerlendirmesini yaptı. CNN Türk'ün parti kaynaklarından aldığı bilgiye göre, AK Parti Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırmayacak, Meclis'e erken seçim önergesi getirmeyecek. Böylece Anayasa'ya göre, erken seçime gitme kararını Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow