hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan Davutoğlu: "Kadınlara ayrımcılık olmayacak"

    Başbakan Davutoğlu: Kadınlara ayrımcılık olmayacak
    expand

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Ne bizim inancımızda ne tarihimizde ne de kültürel anlamda devraldığımız mirasta kadınlarımıza karşı olumsuz bir ayrımcılık, tavır olmamıştır, olmayacaktır. Bizim geleneğimizde kadınlar sosyal hayatın içindedirler, öncüdürler, öznedirler. Nesne ve edilgen değildirler ve olamazlar" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Ankara'da düzenlenen "Yerel Yönetimlerde Kadın" toplantısında konuştu. 

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Kasım'da katıldığı Kadın ve Adalet Zirvesi'ndeki, tepki çeken "Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz, o fıtrata terstir" sözlerinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu da konuya değindi. Davutoğlu, "Ne bizim inancımızda ne tarihimizde ne de kültürel anlamda devraldığımız mirasta kadınlarımıza karşı olumsuz bir ayrımcılık, tavır olmamıştır, olmayacaktır. Bizim geleneğimizde kadınlar sosyal hayatın içindedirler, öncüdürler, öznedirler. Nesne ve edilgen değildirler ve olamazlar" dedi.

    Erdoğan: "Kadın erkek eşitliği fıtrata ters"

    "Gittiğiniz yeri ısıtın"

    AK Parti'nin iktidarı döneminde kadınların siyasete katılımı konusunda devrim niteliğinde gelişmeler yaşandığını öne süren Davutoğlu, siyasette yer alan kadın sayısının ve temsil oranının artırılması gerektiğini söyledi. Toplantıya katılan partili kadınlara seslenen Davutoğlu, "Gittiğiniz yeri ısıtın, oraya bizim muhabbet ve selamımızı iletin" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow