hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Başbakan nefret söyleminden vazgeçmeli"

    Başbakan nefret söyleminden vazgeçmeli
    expand

    CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Aykırı Sorular programı polisiye roman türünün ustası Ahmet Ümit'i ağırladı. Yerel seçimler sonrası bir edebiyatçı gözüyle Türkiye'nin siyasal ortamını değerlendiren Ümit, Başbakan Erdoğan'a çağrı yaparak "bir an önce tansiyonu düşürmek lazım ve nefret söyleminden vazgeçmek lazım" ded.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet Ümit,  CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın seçim sonuçlarının şaibeli olduğunu iddia etmesi sonucu ortaya çıkan seçmen tepkisi ile ilgili "bu seçimin geçmiş seçimlerden en büyük farkı Gezi ruhunun var olması. Kendi oyuna sahip çıkma, kendi haklarına sahip çıkma, kendi kültürünü anlatma yepyeni bir şey.  Ben oy sandıkları üzerinde uyuyan gençlerin, orada oylarına sahip çıkan gençlerin CHP ve muhalefet partilerine büyük bir dinamizm katacağını düşünüyorum" dedi.

    Seçimde yüzde kırk beş oy alan AKP seçmeninin yorulduğunu belirten Ahmet Ümit, geriye kalan yüzde elli beşlik seçmenin yılmadığını, boyun eğmediğini ve çok dinamik olduğunu ifade etti.

    Ümit, Başbakan'a çağrı yaparak "bir an önce tansiyonu düşürmek lazım ve nefret söyleminden vazgeçmek lazım" dedi; yapılması gerekenin 17 Aralık'tan bu yana gündeme gelen iddiaların şeffaf bir biçimde soruşturulması olduğunu vurguladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow