hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkana personelden ilginç pankart

    Başkana personelden ilginç pankart
    expand

    Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, belediye başkanı seçilmesinin birinci yılını başta taşeron işçiler olmak üzere belediye çalışanlarıyla kutladı. Çalışanlar tarafından "Sendeki enerji nükleer santralde yok" yazılı ilginç pankartla karşılanan Akpınar "İşçi, memur, muhtarlar başta olmak üzere Karşıyakalılarla elele verip 4-5 yıl içinde ilçemizi marka kente dönüştüreceğiz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yerel seçimlerin yapılmasının birinci yılında Karşıyaka Belediyesi önünde etkinlik düzenlendi. Karşıyaka Bandosu ile davul ve zurnacı çaldıkları şarkılarla belediye önünde toplanan çoğunluğu taşeron işçi ve bürokratları coşturdu. Bir hafta önce üç işçinin işten çıkarılması nedeniyle Karşıyaka Belediyesi giriş katında Nakliyat-İş Sendikası'nın işgal ve eylemiyle gündeme gelen temizlik hizmetlerini yürüten Altaş işçileri, park ve bahçeler işçileri ellerinde Başkan Akpınar'ı öven ilginç pankart ve dövizler taşıdı. Bunlardan en ilgi çekenleri ise "Sendeki enerji nükleer santralde yok", "Devrim sensin" yazılı dövizler oldu. Karşıyaka Belediyesi'ne ait bir aracın üzerine ise Altaş işçileri imzalı üzerinde "Biliyoruz ki, 1979 yılında Ereğli'de aş ekmek özgürlük diye yürüyen kalabalığın ortasında, elinde küçük bir tencere ve kapağı birbirine vurarak yürüyen çocuk burada hala and hellip;" yazması ilgi çekti.

    Taşeron işçiye özel ilgi

    Başkan Akpınar da konuşmasında bir hafta önceki işgalin yarattığı olumsuz havayı ortandan kaldıracak şekilde özellikle taşeron işçilerle ilgili açıklamalar yaptı. Önce yerel seçimlerde rekor oyla kendilerini yönetime getirdiği için Karşıyakalılara teşekkür eden Akpınar "İşçiyi, memure, taşeron işçiyi birbirinden farklı tutmadım. Karşıyakalılara da çalışanlara da verdiğim sözleri tuttum. Taşeron işçisini ezdirmeyeceğimi söylemiştim. Maaşları arttı. Hiçkimse beni işçi düşmanı yaptıramaz. Kimden olursan ol, kimin zamanında işe girdiysen gir; siz işinizin adamı oldukça, Karşıyaka'ya hizmet verdikçe yolumuza birlikte devam ederiz. Taşeron işçiler arasında mutsuz olduğunu söyleyen var mı? Sen başkan oldun, her şey yine aynı diyen var mı? Temizlik işçileri, park ve bahçeler işçilerinin maaşları arttı. Tüm Bel-Sen'le anlaştık. Memurun aldıklarında artış oldu. Memurlardan baskı altında olduğunu söyleyen var mı? Mobbing var mı? Yok çünkü adaletli davranıyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başkana personelden ilginç pankart

    Fitne fesat içindeki kendinin kapının önünde bulur

    Akpınar, belediye çalışanları ve muhtarların birlikte çalıştıklarını, ilçeye hizmet ettiklerini belirterek "Bunu çekemeyen varsa, hiç Karşıyaka ile uğraşmasın karşısında bu aileyi bulur. Düşmanlık, fitne, fesat içinde olan varsa kendisini kapının önünde bulur. Kimsenin bu düzeni bozmasına izin vermem" dedi. Akpınar, yapacakları çalışmalarla 4-5 yıl içinde Karşıyaka'yı Avrupa'da örnek, marka değeri olan kent haline dönüştüreceklerini söyledi. Konuşmasının ardından taşeron işçiler başta olmak üzere çalışanlarla sohbet etti, anı fotoğrafı çektiren Akpınar, daha sonra personele dağıtılan nohut pilavdan yedi.

    Kamboçya'da 14 yaşındaki iki kızın bekaretini satın alan Türk 9 yıl hapse mahkum oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    THY uçağında bomba paniği

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow