hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bazı hastanelerde kalp ameliyatları durdu mu?

    Bazı hastanelerde kalp ameliyatları durdu mu
    expand

    Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bazı hastanelerde kalp ameliyatlarının yüzde 80'nin durduğu iddialarını değerlendirdi. Müezzinoğlu, "Bu durum bizim kamu hastaneleri için söz konusu değil. Ama üniversitelerimizin bazı uygulamalarından kaynaklanan veya bütçelerinden kaynaklanan sorunlar nedeniyle üniversitelerimizde yaşanıyor. Onun gerekçesi o değil" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk Tıp Dünyası Kurultayı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yönetmelik sonrası bazı ameliyatların durmasındaki sıkıntının, üretici firmayla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasındaki ücretlendirme konusunda yaşandığını söyledi.

    Müezzinoğlu ayrıca ameliyatlardaki aksamaların, kamu hastanelerinde söz konusu olmadığını, üniversite hastanelerinde yaşandığını dile getirdi.

    Bir muhabirin "Tıbbi cihazlarla ilgili yeni yönetmelikten sonra uzun zamandır bir sıkıntı yaşanıyordu. Bazı ameliyatlarda aksamalar oldu. bununla ilgili bir çalışmanız olacak mı?" sorusuna Bakan Müezzinoğlu, "O çalışmaları yaklaşık bir ay önce yaptık. Şu anda olağanüstü bir sıkıntımız yok. Ama zaman zaman üretici firmalarla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ücretlendirme konusunda sıkıntılar yaşıyorlar. Sosyal Güvenlik Bakanlığı güçlü bir alıcı, bazen hastalarımızın hastalıklarını fırsat bilerek, piyasa bunu istismar da etmek istiyor. O nedenle bu tür sorunları zaman zaman yaşayabiliriz. Bir taraftan hastamıza her türlü tıbbi imkanı sunmak Sağlık Bakanlığı olarak görevimiz ama milletin imkanlarını birilerinin istismar etmemeleri için de gerekli tedbirleri almamız lazım" yanıtını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kalp ameliyatları durdu mu?

    Bazı hastanelerde kalp ameliyatlarının yüzde 80'nin durduğu yönündeki iddiaların sorulması üzerine Müezzinoğlu, " Şu anda rakamsal olarak söylemiş olduğunuz yüzde 80'i durmuş durumda olan birşey, bizim kamu hastaneleri için söz konusu değil. Ama üniversitelerimizin bazı uygulamalarından kaynaklanan veya bütçelerinden kaynaklanan sorunlar nedeniyle üniversitelerimizde yaşanıyor. Onun gerekçesi o değil" diye konuştu.

    "Tamamlayıcı tıp" sorusu

    Müezzinoğlu tamamlayıcı tıpla ilgili sorulan bir soruya "Bu anlamda yönetmeliğimizi yayınladık. Ama esas olan Türkiye'nin tamamlayıcı ve geleneksel tıpta katetmesi gereken mesafeyi bu yönetmeliğin sağlayacağı kanaatinde değiliz. TBMM'ye sunduğumuz genel kurula gelen TÜSEB yasamızda kuracağımız enstitülerden bir tanesi de, bioteknoloji, kanser enstitüsü, kronik hastalıklar; anne, çocuk ve ergen sağlığı enstitülerinde geleneksel ve tamamlayıcı tıp enstitüsünü kuruyoruz. Bunu kurduktan sonra üniversitelerimizin bilimsel dinamikleri bu anlamda devreye girecek ve o zaman tamamlayıcı tıbbın, geleneksel tıbbın istifadesini 77 milyonun tamamı güçlü şekilde görecek" şeklinde cevap verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow