hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BBP'de Ekmeleddin İhsanoğlu krizi

    BBPde Ekmeleddin İhsanoğlu krizi
    expand

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) Ömer Aydoğmuş, "Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun emaneti olan BBP, sol örgütlerin ve CHP'nin asla oyuncağı değildir. Bu nedenle Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklememiz asla söz konusu olamaz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aydoğmuş, partisinin Akdağmadeni İlçe Teşkilatı'nda düzenlediği basın toplantısında, "cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun CHP'nin ve sol örgütlerin küresel bir projesi olduğunu" öne sürdü.

    "Ekmeleddin İhsanoğlu cumhurbaşkanı olursa İsrail, ABD, Suudi Arabistan ile birçok Avrupa ülkesinin çok mutlu olacağı kesin iken, BBP'nin böyle bir ismin arkasında durması asla söz konusu olamaz" diyen Aydoğmuş, şöyle devam etti:

    CHP liderini kızdıran karar

    "Merhum Muhsin Yazıcıoğlu hayatının hiç bir döneminde sol örgütlerin ve CHP'nin içinde olduğu hiç bir projeye destek vermemiştir. Muhsin Yazıcıoğlu'nun BBP'yi kurmasına vesile olan diğer bir husus ise Çekiç Güç oylamasında 'evet' demesi gerektiğinin söylenmesidir. Darbe, cunta ve statükoya karşı dik duran ebedi liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu, küresel güçlerin bir dayatması olarak buna destek vermesinin kendisinin ve davasını inkar anlamına geleceği için bu oylamada hayır oyu kullanmıştır. Bu nedenle partisinden istifa ederek BBP'yi kurmuştur. Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun emaneti olan BBP, sol örgütlerin ve CHP'nin asla oyuncağı değildir. Bu nedenle Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklememiz asla söz konusu olamaz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Erdoğan'ın anketi YSK'nın önünde

    Aydoğmuş, geçmişte olduğu gibi bugün de önü, arkası, sağı, solu belli olmayan bir adaya karşı alınan destek kararını kabul etmediklerini ifade ederek, "Tarihe kara bir leke olarak düşmeyeceğiz. Partimize gönül veren Türk milletinin sesi olacağız. Benim gibi düşünen parti kurucusu, başkanlık divanı üyesi, MKYK üyesi, il başkanı, ilçe başkanı eski yöneticiler gibi sayıları binlerle ifade edilen dava arkadaşlarımızla birlikte istişare içindeyiz. Her türlü tepkimizi göstereceğiz" diye konuştu.

    BBP Başkanlık Divanı'nın, Muhsin Yazıcıoğlu'nun siyaset için ödediği bedelin ne olduğunu bildiği halde bu talihsiz açıklamayı yaptığını vurgulayan Aydoğmuş, "Bu bedelin KDV'sini, CHP ve MHP ömür boyu tüketemez. Muhsin Yazıcıoğlu ismini iftarda, rakı masasındaki Hüseyin Aygün'le yan yana hiç kimse getiremez. Muhsin Yazıcıoğlu büyük bir vakadır. Partimizin aldığı bu talihsiz kararın yanında olmayacağız" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow