hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BDP'nin adı 'Bölgelerin Demokrasi Partisi' oluyor

    BDPnin adı Bölgelerin Demokrasi Partisi oluyor
    expand

    BDP Kongre Hazırlık Komisyonu Üyesi Kamuran Yüksek, "BDP'nin yeni dönemdeki isminin, komisyon olarak yaptığımız tartışmalar neticesinde 'Bölgelerin Demokrasi Partisi' olmasını benimsemiş durumdayız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) 3. Olağan Kongresi hazırlıkları kapsamında Diyarbakır il başkanlığında basın toplantısı düzenlendi.

    Toplantıda konuşan BDP Kongre Hazırlık Komisyonu Üyesi Yüksek, partinin yeni dönemde kullanacağı isim konusunda görüş birliğine vardıklarını söyledi.

    Aleviler'e hakaret istifa getirdi

    Parti tabanında yapılan tartışmaların ardından ismin belirlendiğine işaret eden Yüksek, partinin açılımında taşıdığı adın, bu rolü taşıyan çerçevede olacağını kaydetti.

    Dünya üzerindeki en etkileyici 25 anıt ve heykel

    "BDP'nin yeni dönemdeki isminin, komisyon olarak yaptığımız tartışmalar neticesinde 'Bölgelerin Demokrasi Partisi' olmasını benimsemiş durumdayız" diyen Yüksek, parti içi toplantıda da arkadaşlarının bu konudaki görüşlerini alacaklarını ifade etti.

    Soma'da facia geliyorum demiş

    KDP'den PKK'ya sert cevap

    Yüksek, BDP'nin kısaltma olarak değişmeyeceğini bildirerek, partinin yeni amblemini belirleme çalışmalarının da devam ettiğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Minibüs kaldırımdakilerin arasına daldı

    BDP'nin demokratik temelde değişim süreçlerini geliştirebilmek için yeniden yapılanma sürecine girdiğini anlatan Yüksek, 11 Temmuz'da Ankara'da gerçekleşecek kongrenin kitlesel kongre yerine delegelerle gerçekleşeceğini vurguladı.

    HORTUM BU HALE GETİRDİ

    Bölgeler üzerinden demokratik özerkliğin geliştirilmesi açısından BDP'nin stratejik bir rol ve misyon sahibi olacağını savunan Yüksek, "BDP, demokratik özerk sistemin gelişmesi açısından hem toplumun örgütlendirilmesi, eğitilmesi, bilinçlendirilmesi hem de demokratik siyaset alanına demokratik özerklik sistemine kadro yetiştirecek ve bunu geliştirecek bir parti olacaktır" diye konuştu.

    Konuşmanın ardından toplantı BDP eş başkanlarıyla basına kapalı devam etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow