hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BELTAŞ işçilerinin direnişi sürüyor

    BELTAŞ işçilerinin direnişi sürüyor
    expand

    İşlerine geri iadeleri ve taşeron sistemin lağvedilmesi için CHP'li Beşiktaş Belediyesi önünde direnen DİSK Genel-İş’e bağlı BELTAŞ işçileri, 29 Ağustos'ta resmen grev ilan etti. Belediye yakınında kurdukları çadırlarda zabıtanın saldırısına uğrayan işçiler, seslerini duyurabilmek için dün CHP'nin Beşiktaş İlçe Başkanlığı binasını işgal etti. Binaya polis çağrıldı ve 10 işçi gözaltına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beşiktaş Belediyesi’ne bağlı BELTAŞ A.Ş’de park, bahçe, temizlik ve bakım işlerinde çalışan Genel-İş Sendikası üyesi 239 işçiye, toplu sözleşme görüşmeleri devam ederken iş akitlerinin feshedileceğine dair belgeler tebliğ edildi. Bunun üzerine belediyenin önünde direnişe başlayan işçiler 29 Ağustos'ta resmen grev ilan etti. Grev ilanını gece 00.00'da yapan işçilere destek için DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ile grevdeki Sarıyer Belediyesi işçileri de katıldı. Zabıtaların işçileri yeniden engellemeye çalışması üzerine yaşanan gerginlikte arada polis bariyer oluşturdu.

    DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’a işçilerin haklarına, hukukuna saygılı olup, sendikalı, toplu sözleşmeli çalışma koşullarını sağlaması için çağrı yaptı. Çerkezoğlu, en son Soma’da yüzlerce maden işçisine mezar olan taşeron belasına karşı sonuna kadar direneceklerini ve Beltaş işçilerinin direnişini sonuna kadar destekleyeceklerini vurguladı.

    BELTAŞ işçileri dün de seslerini duyurup, protestoda bulunmak için CHP Beşiktaş İlçe binasını işgal etti. İşçiler, ilçe yöneticilerinin polise haber vermesi üzerine pankart açmak istedikleri sırada gözaltına alındı. CHP'li yöneticilerin işçilerden şikayetçi oldukları belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow