hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Ben meleğim" diyerek dolandırdı

    Ben meleğim diyerek dolandırdı
    expand

    Kayseri'den Erzurum'a gelen 42 yaşındaki Mazlum D., önünü kestiği 16 yaşındaki M.S.A.'ya "Ben meleğim" diyerek dolandırdı. M.S.A.'nın üzerindeki ağabeyine ait 1120 lirayı alan Mazlum D. yakalandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olay, geçtiğimiz 12 Haziran günü merkez Yakutiye ilçesi Menderes Caddesi'nde meydana geldi. M.S.A.'nın yolunu kesen Mazlum D. "Ben meleğim, Allah tarafından gönderildim. Mehdi'nin geleceğini haber vermeye geldim. Senden sonra 99 kişinin yanına daha uğrayacağım" dedi ve üzerinde bulunan 1120 lirasını aldı. Yaşadıklarını ağabeyine anlatan M.S.A., ertesi gün bir başkasını dolandırmaya çalışan Mazlum D.'yi polise yakalattı. Gürcükapı Polis Merkezi'ne götürülen Mazlum D., suçlamaları kabul etmedi. Polis merkezinde ifadesi alınan liseli M.S.A. ise olayı şöyle anlattı:

    Yurtdışına çıkacaklar dikkat: Şehir şehir dolandırıcılık yöntemleri 

    "Çok etkilendim, cebimdeki tüm parayı verdim"
    "Ağabeyim Taşhan'daki bir kuyumcudan para almam için beni gönderdi. Bu iş yerinden 780 lira aldım. Abim giderken ayrıca fatura yatırmam için 340 lira daha vermişti. Müceldili Konağının arkasındaki yokuşta ilerlerken yanımda gelen biri 'Mustafa, Mustafa, Mustafa' diye seslendi. Döndüm, elimi tutarak dualar etmeye başladı. Bana 'Ben Allah tarafından gönderildim. Mehdi'nin geleceğini haber vermeye geldim. Senden sonra 99 kişinin yanına daha uğrayacağım. Bazı sıkıntıların hataların var onlardan vazgeç. Sana dua edeceğim', dedi. Şu anda cebinde 1120 lira paran var, bana para ver, diyerek dua etmeye başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ben üzerimde bulunan parayı net olarak bilen ve bana dualar eden kişiden çok etkillendim. Suriye'deki Müslümanlara yardım götüreceğini söyleyince, cebimdeki tüm parayı verdim. Daha sonra 'salavat getir' diyerek yanımdan ayrıldı."

    Mazlum D., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'dolancırıcılık' suçundan soruşturma başlatıldı.

    Mutlaka izlemeniz gereken 100 film

    Plajda seks yapan çift tutuklandı 

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow