hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Berkin Elvan anmasında "Akrep" aracı ezdi

    Berkin Elvan anmasında Akrep aracı ezdi
    expand

    Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümünde Okmeydanı’ndaki anmaya katılmak isteyen Cemil Kurt, polis müdahalesinden kaçarken ara sokakta sıkıştırıldı, üzerine sürülen akrep aracı ile duvarın arasında kaldı; omur kemikleri, bacağı, ayağı, kolu kırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bianet'ten Ayça Söylemez'in haberine göre, Cemil Kurt, Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümünde Okmeydanı’nda vurulduğu yerdeki anmaya katılmak istedi. Polis saldırısı sonrası kaçmak isterken iki akrep aracına yakalandı. Akrep araçlarından biri Kurt’u sürükleyerek duvara sıkıştırdı. Cemil Kurt ağır yaralı.

    Ara sokakta sıkıştırdılar

    Cemil Kurt 11 Mart 2015’te Berkin Elvan için Okmeydanı’nda yapılacak anmaya gitti. Anma sonrası mezarlığa yapılacak yürüyüşe de katılmak istedi. Ancak yürüyüş başladıktan kısa süre sonra polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

    Halkın Hukuk Bürosu avukatları bianet’e yaptığı açıklamada olayı şöyle anlattı:

    “Kurt polis saldırısı sonucu mahalle içerisine kaçtı. Kaçarken iki akrep aracı tarafından ara sokakta sıkıştırıldı. Manevra yapamayan bir akrep aracı yol ağzını kapattı, diğer araç şoförü polis, aracı direkt Kurt’un üzerine sürdü. Kurt kasten araçla duvar arasına sıkıştırarak öldürmek istendi. Polis, daha sonra yaralı haldeki Kurt’u gaz altındaki o ara sokakta terk ederek gitti. Olay yerindeki görgü tanıkları gazdan kaçmak için sığındıkları yerden Cemil Kurt’u gördü ve kurtarmak istedi. Ancak sokağa atılan plastik mermi ve biber gazı saldırısı nedeniyle hastaneye götürülmesi gecikti.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen Kurt burada tedavi altına alındı. Hastanenin hazırladığı raporlara göre, Kurt’un omur kemiklerinde, dirseğinde, ayaklarında ve sol bacağında kırıklar, kaburgasında zedelenme tespit edildi. Yürüme kabiliyeti hasar görmedi, şu anda koltuk değnekleriyle hayatına devam ediyor. Doktorlar, omurilik yaralanması nedeniyle ileride hareketlerinin kısıtlanabileceğini söyledi.

    Avukatları polisle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

    Berkin Elvan anmasında Akrep aracı ezdi

    Berkin Elvan'ın adını tahtaya yazan iki öğrenci disipline gönderildi

    Berkin Elvan eyleminde gerginlik: 11 gözaltı

    Berkin Elvan eylemine sert müdahale

    Erdoğan: ''Turistler bana el kol hareketi yaptı''

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow