hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Berkin Elvan hayatını kaybetti

    Berkin Elvan hayatını kaybetti
    expand

    Gezi olayları sırasında polisin attığı gaz fişeği nedeniyle komaya giren Berkin Elvan hayatını kaybetti. Haberin ardından hastane önünde toplanan kalabalığa polis biber gazıyla müdahale etti. Elvan'ın cenazesi yarın Okmeydanı Cemevi'nde düzenlecek törenin ardından Feriköy mezarlığına defnedilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'nda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan 15 yaşındaki Berkin Elvan bu sabah hayatını kaybetti.

    Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 269 gündür yaşam müdahalesi veren Berkin Elvan 16 kiloya kadar düşmüştü. Berkin Elvan'ın öldüğünü ilk olarak ailesi twetter hesabından duyurdu. Ailenin yaptığı açıklamada, "Halkımıza : Saat 07.00 Berkin Elvan'ı evladımızı kaybettik. Başımız sağolsun" denildi. Ölüm haberi üzerine çok sayıda kişi hastaneye geldi.

    Berkin'den geriye bu kareler kaldı...

    Hastane önünde olaylar çıktı

    Gezi Parkı olayları sırasında başından yaralandıktan sonra 269 gündür tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bu sabah hayatını kaybeden Berkin Elvan için hastane önünde yüzlerce kişi toplandı.

    Kalabalık gruptan bazı kişiler hastane önünden geçen iki çevik kuvvet otobüsüne taş atarak saldırdı. Camı kırılan otobüsteki çevik kuvvet polisleri de gruba gaz bombası attı. Bazı kişilerde çevik kuvvet otobüsünün bagaj kapaklarını açarak polislere ait malzemeleri aldı. Yaklaşık 5 dakika grubun arasında kalan 2 çevik otobüsü yolun açılmasıyla hızla olay yerinden uzaklaştı. Kalabalık grup bir süre daha slogan attıktan sonra gelen otobüslerle Berkin Elvan'ın cenazesini almak için Adli Tıp Kurumu'na gitti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Cenazesi adli tıp kurumu'ndan alındı

    Gezi eylemleri sırasında başından gaz fişeği ile vurulan ve 269 gün süren yaşam mücadelesini bu sabah kaybeden Berkin Elvan'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin ardından ailesi ve yakınları tarafından alındı.  Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu önünde açıklama yapan Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, "Bugün biz Berkin'imizi sonsuzluğa uğurladık ancak benim çok geniş ve büyük bir ailem var. Ülkenin her bir yerinde milyonlarca Berkin var. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

    Berkin Elvan'ın cenazesi otopsi için sabah saatlerinde Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Hüseyin Aygün, Aykut Erdoğdu, Müslim Sarı, Süleyman Çelebi, Mahmut Tanal, Melda Onur ile çok sayıda vatandaş Adli Tıp Kurumu'na geldi.  Berkin Elvan'ın otopsi işlemi sırasında dışarıda toplanan kalabalık bir grup, 'Umudun çocuğu Berkin Elvan', 'Berkin Elvan onurumuzudur', 'Katil devlet hesap verecek' yazılı sloganlar attı. Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Berkin Elvan'ın cenazesi ailesine teslim edildi.  Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen vatandaşlar,  ellerindeki karanfilleri cenaze aracına attılar.

    Cenaze aracı içinde bulunan baba Sami Elvan, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün ve avukat Evrim Deniz Karatana, burada basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Avukat Evrim Karatana, otopsi işlemlerinin tamamlandığını belirterek, "Berkin 9 aydır direndi. Biz umutla, Berkin'in yaşama yeniden tutunmasını bekledik. Berkin'i elimizde polisler aldı. Katillerin açığa çıkarılması için meşru ve hukuki mücadelemiz devam edecek" diye konuştu. Berkin Elvan'ın bababı Sami Elvan da "Bugün biz Berkin'imizi sonsuzluğa uğurladık ancak benim çok geniş ve büyük bir ailem var. Ülkenin her bir yerinde milyonlarca Berkin var. Herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okmeydanı'nda bekleyiş sürüyor

    İstanbul'daki Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi tamamlanan Berkin Elvan'ın cenazesi, ailesi tarafından teslim alındı. Elvan'ın cenazesinin bulunduğu aracı Adli Tıp Kurumu çıkışında durduran kalabalık bir grup, "Berkin Elvan umudun çocuğu", "Berkin Elvan 15'inde bir fidan" ve "Berkin Elvan onurumuzdur" sloganları attı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uzun süre alkış tutan topluluk, cenaze aracına karanfiller attı.

    Cenaze aracından inen Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, "Bugün biz Berkin'imizi sonsuzluğa uğurladık ama ben sadece şunu söyleyeceğim. Benim geniş bir ailem var. Bu saatten itibaren çok candan hissediyorum, milyonlarca Berkin'im var. Türkiye'nin her yerinde insanlar sokağa dökülmüşler. Herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah Berkin'imiz hepimize umut ışığı olacak" diye konuştu.

    Daha sonra baba Sami Evren ve CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün bindiği cenaze aracı, Okmeydanı Cemevi'ne doğru yola çıktı.

    Cemevine getirildi

    Elvan'ın Adli Tıp'tan alınan cenazesi, yüzlerce insanın omuzunda Okmeydanı Cemevi'ne getirildi.

    Cemevi'nin iki ayrı penceresine çıkan Annesi Gülsem Elvan ve ablası Gamze Elvan sinir krizleri geçirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cemevi'ne çıkan bütün sokaklar sabah erken saatlerden itibaren barikatlarla araç trafiğine kapatıldı.

    Bölgedeki esnaflar da kepenk kapattı. Yaklaşık 3 bin kişi saatlerce slogan atarak Berkin Elvan'ın cenazesini bekledi.

    Cenaze saat 16:10 sularında Okmeydanı'na ulaştı. Cenazeyi araçtan alan kalabalık omuzlara alarak Cemevine getirdi.

    Berkin Elvan'ın cenazesi Okmeydanı Cemevi'nin Gasilhanesine konuldu.

    Cenaze töreni Çarşamba günü

    Berkin Elvan için ilk tören çarşamba günü saat 12 de Okmeydanı Cemevi'nde düzenlenecek. Daha Berkin Elvan'ın cenazesi sonra Feriköy mezarlığında defnedilecek

    Berkin Elvan hayatını kaybetti

    Bervin Elvan için toplananlara polis müdahalesi

    CHP'li Onur: "Yaralı bir çocuk var..."

    Elvan'ın vefatının açıklanmasıyla birlikte Okmeydanı Hastanesi'ni giden CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da, yaşanan arbedeye tanık oldu. Arbede sırasında, yine gaz fişeğinden yaralanan bir çocuğun da hastaneye getirildiğini anlatan Melda Onur, "gaz fişeği ile vurulduğu söylendi. Ancak neresine isabet ettiğini bilemiyorum" dedi.

    Bir genç kafasından yaralandı

    Okmeydanı Hastanesi'nin önünde meydana gelen olaylarda Ramazan Apaydın kafasından yaralandı. Apayadın'ın rahatsızlanan eşini hastaneye getirdiği ancak çıkan arbedede yaralandığı ortaya çıktı.

    Berkin Elvan hayatını kaybetti

    "Benim kuzumu Allah almadı, Tayyip Erdoğan aldı"

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle vahşi polis saldırısında, başına gaz kapsülü isabet eden 14 yaşındaki Berkin Elvan 269 gün sonra yaşamını yitirdi. Berkin'in annesi Gülsüm Elvan, "Benim kuzumu Alllah almadı, Tayyip Erdoğan aldı" diye ağıt yaktı.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle vahşi polis saldırısında, başına gaz kapsülü isabet eden 14 yaşındaki Berkin Elvan 269 gün sonra yaşamını yitirdi. Berkin'in ölümüyle yıkılan anne Gülsüm Elvan, "Benim kuzumu Alllah almadı, Tayyip Erdoğan aldı. Vay kuzum anan kurban olsun sana bu sefer de dayanacaktın. Bu acıya ben nasıl dayanırım Berkin. Bir kurşun da bana sıksınlar, yanına yollasınlarlar" diye ağıt yaktı.

    Berkin'den geriye halay çektiği bu görüntüler kaldı

    Vali Mutlu'nun başsağlığı tweet'ine çığ gibi tepki

    Berkin'in ilk ve son mesajı

    Berkin Elvan en küçükleriydi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow