Beşir Atalay'dan 5 yıl sonra "kelepçeli KCK şüphelileri" fotoğrafı açıklaması

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, KCK davası sanıklarının plastik kelepçeli fotoğraflarının, talimatıyla basına verildiği iddialarının külliyen yalan olduğunu belirterek, "O fotoğrafın yayınlanması Sayın Başbakanımızı, beni ve Hükümetimizi çok rahatsız etti, hiçbir zaman tasvip etmeyeceğimiz bir görüntüdür ve direkt çözüm sürecine yönelik bir provokasyondur" dedi.
Atalay, emekli İstanbul İstihbarat Şubeden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer'in, 2009'da Diyarbakır'da tek sıra halinde dizilmiş KCK tutuklularının fotoğrafının kendisinin talimatıyla basına sızdırıldığı iddialarını AA'ya değerlendirdi.
Bu iddiaları ortaya atanları muhatap almak istemediğini belirten Atalay, "Ancak tartışmaların doğru anlaşılması, kayıtlara geçmesi için söylüyorum, bu fotoğrafın yayınlanmasında bilgim olduğu konusu külliyen yalan ve iftiradır" diye konuştu.
O fotoğrafın yayınlanmasının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, kendisini ve Hükümeti çok rahatsız ettiğini vurgulayan Atalay, "Hiçbir zaman tasvip etmeyeceğimiz bir görüntüdür ve direkt çözüm sürecine yönelik bir provokasyondur. Tamamen çözüm sürecini zora sokmak için yapılmış bir tertiptir bu fotoğrafın kimler tarafından çekilip servis edildiğini bulmak için o dönem valilerimiz ve emniyet müdürlerimizle birlikte çok uğraştık ancak maalesef kimin sızdırdığı bir türlü ortaya çıkmadı konunun başka yerlere çekilmesi bugün de bir provokasyon amacını taşımaktadır."
KCK basın ve KCK ana davasından 45 kişi tahliye edildi
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Daltonlar suç örgütüne operasyon! Çok sayıda gözaltı
Dikkat! Meteoroloji uyardı: 2 bölge 5 il için kuvvetli sağanak alarmı!
EV KADINLARINA EMEKLİLİK: Ev hanımlarına emeklilik hakkı ne zaman çıkacak, kimler yararlanabilecek, şartlar neler?
Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı: 25 il için sağanak alarmı
13 MAYIS ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul’da elektrikler ne zaman gelecek? BEDAŞ elektrik kesintisi 8 saate kadar çıkacak!