hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bingöl'de askeri araca bombalı saldırı

    Bingölde askeri araca bombalı saldırı
    expand

    Bingöl-Erzurum karayolunu Karlıova ilçesinde ulaşıma kapatarak kimlik kontrolü yapan PKK mensuplarıyla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı, zırhlı aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 3 asker şehit düştü, 6 asker yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genelkurmay'dan yapılan açıklama şöyle:

    "15 Ağustos 2015 tarihinde saat 15:00 sularında Bingöl / Karlıova Hacılar köyü mevkiinde Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yapılan yol kapamasına müdahale maksadıyla bölgeye intikal eden Jandarma Özel Harekat unsurlarının araçlarından birinin geçişi esnasında önceden yola döşenmiş uzaktan komutalı El Yapımı Patlayıcının infilak ettirilmesi sonucunda Kahraman üç personelimiz şehit olmuş, altı Kahraman personelimiz de yaralanmıştır. Yaralı personelimiz derhal hastaneye sevk edilmiştir.

    Olay sonrası Bölücü Terör Örgütü mensuplarıyla temas sağlanmış olup, bölgeye sevk edilen taaruz helikopterleri ve takviye unsurlarımızla operasyona devam edilmektedir."

    Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karadan zırhlı araçlarla çok sayıda askerin katıldığı operasyona, havadan Skorsky ve Kobra tipi helikopterler de destek verirken, bölgeden zaman zaman silah sesleri yükseliyor.

    Öte yandan, saldırıda şehit olan ve yaralanan askerlerin isimleri ve memleketleri kesinleşti. Şehit olan, Osmaniye nüfusuna kayıtlı astsubay Muhammed Gürlek, Manisa nüfusuna kayıtlı uzman jandarma çavuş Haşim Dirik ve Kırıkkale nüfusuna kayıtlı Musa Saydam’ın cenazelerinin Bingöl Devlet Hastanesi’nde yapılacak otopsilerinin ardından, memleketlerine uğurlanacağı bildirildi.

    Yaralılar, binbaşı Erdinç Demiral, astsubay Olcay Akdeniz, astsubay Emre İlter, uzman çavuş Arif Ünal, uzman çavuş Muzaffer Taş ve uzman onbaşı Metehan Doğru’nun ise Bingöl Devlet Hastanesi’ndeki tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

    Erdoğan'dan Özel'e telgraf

    Bingöl’de yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu 3 askerin şehit olması, 6 askerin de yaralanması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e bir telgraf gönderdi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan telgrafında, üzüntülerini ifade ederek, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz etti; ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başsağlığı, yaralı askerlere de acil şifa dileklerini iletti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow