hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bingöl'de fişlenen polisler

    Bingölde fişlenen polisler
    expand

    "Alkol alır", "asi", "alevi", "bize yakın" ve "kazanılmalı"... İddiaya göre bu ifadeler, Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaptığı belirtilen 124 polis memuru için tutulmuş bir fişleme listesinden.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Facebook'ta yer alan "Polis Memurları Dayanışma Grubu" adlı hesapta bir fişleme listesi yayımlandı. Listelerde, Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaptığı belirtilen 124 polis memurunun fişlendiği öne sürüldü.

    Bu göre, listelerde polis memurlarının isimlerinin karşısında, "kazanılır", "uzaklaştırılmalı, alevi", "alkol alır, asi", "ihraç edilmeli", "kızlara zaafı var" gibi görüşler yer alıyor.

    Bingöl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde bir bilgisayardan alındığı ileri sürülen listelerin, kentte 7 Eylül 2012 ile 30 Nisan 2014 tarihleri arasında emniyet müdürü olarak görev yapan ve 30 Nisan'da görevinden istifa eden Ercan Taştekin tarafından hazırlandığı iddia edildi.

    Bingölde fişlenen polisler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bingölde fişlenen polisler

    Listelerin yayımlanmasının ardından, listede isimleri olan polisler, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu.

    Suçlanan müdür iddiaları yalanladı

    Söz konusu fişleme belgelerinin yer aldığı sosyal paylaşım sitesinde yorum yapanlar arasında bulunan ve bu fişmelemeleri İstihbarat Şube Müdürü ile birlikte yapmakla suçlanan eski Bingöl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, "Bingöl Emniyet Müdürlüğüm döneminde yukarıda belirtilen şekilde asla bir fişleme olmamıştır. Belirtilen belgeler sahtedir. Bu nedenle bu konuda suç işleyen herkes hakkında cezai, hukuki ve tazminat vb. suç duyurularında bulunacağımın bilinmesini paylaşırım. Personeli bu şekilde fişlemek ve bu şekilde fişleme olmadığı halde varmış gibi sahte belge üretmek en aşağılık insanlık suçudur" yorumunu yaptığı görüldü.

     İsmet Uçma'dan kadın cinayetlerine çözüm önerisi

    Diplomasını 5 kuruştan satışa çıkardı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow