hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bir odada 36 müdür!

    Bir odada 36 müdür
    expand

    İzmir'de, yeni yasa kapsamında görevden alınan 28 ilçe milli eğitim müdürü ve 8 il milli eğitim müdür yardımcısı, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi'nde, tek bilgisayarı, iki toplantı masası ve sandalyeleri bulunan 36 metrekarelik bir odada görevlendirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmir'de, yeni yasa kapsamında, Çeşme ve Karşıyaka ilçeleri dışındaki diğer 28 ilçenin milli eğitim müdürü ile 8 il milli eğitim müdür yardımcısı görevden alındı.

    Gül-Erdoğan görüşmesinde gülümseten kaza

    Görevden alınan müdürlerin statüsü 'eğitim uzmanı' olarak değiştirildi.

    Yalova'nın bir aylık suyu mu kaldı?

    Türkiye'nin ünlü kabadayıları

    İzmir'de görevden alınan 36 müdüre görev yeri adresi olarak, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi'nin içerisinde beyaz tahtası, bir bilgisayarı, öğretmen masası, iki toplantı masası ve 20'yi aşkın sandalye bulunan bir oda tahsis edildi.

    Müdürlerden tepki

    Uzman adı altında her gün odalarına gelip, hiçbir iş yapmayan eski müdürlerden bazıları,"Odamızda her birimize yaklaşık 1 metrekare yer var. Ama sayımız kadar sandalyemiz yok. Nöbetleşe oturuyoruz" dedi.

    Bu odayı ofis olarak kullanmaları istenen müdürler, duruma tepki gösterdi.

    Plajda inanılmaz olay

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kızağa çekildiklerini söyleyen bir ilçe milli eğitim müdürü, "İşleyen bir düzene çomak sokuyorlar. Eğitime verdikleri zararı onlarca yıl telafi etmek mümkün olmayacak. Bir nesil onlar sayesinde kayıp" iddiasında bulundu.

    Görevden alınan müdürlerin yerine vekaleten atamaları yapılan müdürlerin neredeyse tamamının, hükümete yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir Sen'e üye olduğunu belirten bu eski müdür, "Eğitim Bir Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'nı parmağında oynatıyor. Ne isterse mutlaka yaptırıyor. Aslında bir ilçe milli eğitim müdürü sendikaya üye olamaz, ancak yeni göreve gelen müdürler vekaleten bu görevde oldukları için sendikadan istifa etmek zorunda değiller. Zaten bakanlık da kadro olmasına rağmen asaletlerini vermeyecek, çünkü ipler elinde olsun istiyor. İstediğini yaptırmak, hatta bir faksla görevden almak bile bu şekilde çok daha kolay" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow