hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bitlis'te hendek genelgesi yayımlandı

    Bitliste hendek genelgesi yayımlandı
    expand

    Çeşitli kentlerde polisin girmesini önlemek için mahalle aralarına kazılan hendekleri önlemek için genelge yayımlayan Bitlis Valiliği, ildeki iş makinelerinin tüm çalışmalarının kayıt altına alınarak yetkililere bildirilmesini istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Polisin girmesini önlemek için mahallelere kazılan hendeklere karşı önlem almak için harekete geçen Bitlis Valiliği bir genelge yayımlayarak, ildeki iş makineleriyle ilgili yeni zorunluluklar belirledi.

    Nusaybin’de hendek kapatmaya giden polislere bombalı tuzak

    Valiliğin genelgesinde, "Son günlerde meydana gelen terör olaylarında iş makinelerinin sıkça kullanıldığı tespit edilmiştir. Bu çerçevede Valiliğimiz tarafından 5442 sayılı İl idaresi Kanunu'nun 11/C maddesine dayanılarak kamu ve özel sektöre ait iş makinelerinin kullanımı, sevk ve idaresi ile karar ve tedbirlerin alınması uygun görülmüştür" denildi.

    Kaymakamlığa parça tesirli bomba atıldı 

    Genelgede, öncelikle hizmet veren tüm iş makineleri için "iş makinesi tanıtım ve görev belgesi" düzenlenmesi istendi. İş makinesinin hangi iş için görevlendirildiği ve kaç saat çalışacağı, güzergahı da yetkililere bildirilecek. Ayrıca yaygın şekilde terör olayları olması halinde, güvenlik güçleri kendi sorumluluk alanları içindeki tüm iş makinelerine el koyarak parka çektirebilecek.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow