hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bodrum'da kaçak göçmen taşıyan tekne battı

    Bodrumda kaçak göçmen taşıyan tekne battı
    expand

    Bodrum'da yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmeye çalışan kaçakları taşıyan tekne battı. Kazada bir kayalığa çıkmayı başaran 3 yaşındaki bir çocuk ile anne ve babası Sahil Güvenlik botu tarafından kurtarıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bitez açıklarında devriye gezen Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı TCG 1 Nolu bottaki ekipler, Adaboğazı açıklarında denizde yardım çığlıkları duyulması üzerine bölgeye gitti.

    Ekipler, su alması sonucu battığı tahmin edilen 8 metrelik şişme bottan denize düşen 3 yaşındaki çocuk ile anne ve babasını kurtardı. Soğuktan donmak üzere olan 3 kişi, Sahil Güvenlik botuna alınarak Bodrum Milta Marina içerisinde hazır bekletilen 112 Acil Servis ekiplerince Bodrum Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bu sırada bebeğin ağlaması yürek burktu. Hipotermiye girdiği tespit edilen bebek tedavi altına alındı. Bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

    Kaza bölgesine ise, Sahil Güvenlik 101 Nolu bot ile bazı küçük Sahil Güvenlik botları sevk edildi.

    Aynı teknede yer alan 31 kişinin de Adaboğazı mevkiinde mahsur kaldıkları tespit edildi. Rüzgar şiddetinin etkili olması nedeniyle sahil güvenlik ekipleri adaya yanaşamadı. Sahil Güvenlik Ekipleri adadakileri kurtarmak için, Bodrum Deniz Kurtarma Ekipleri ve UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) ile birlikte sabahın ilk saatlerinde kurtarma botlarıyla Görecek adasına giderek adanın batı tarafından sahile ulaştı. Sahile çıkan Deniz Kurtarma ve UMKE ekipleri adada mahsur kalan göçmenler ilk müdahaleyi yaptı.  Sağlık durumlarının iyi olduğu tespit edilen 31 kaçak göçmenin 1'inin Afganistan, 5'inin İran, 25'inin ise Suriyeli oldukları anlaşıldı. Deniz Kurtarma Ekibi, 7 saat sonra 31 kişiyi kurtararak Bodrum'a getirdi. 31 kişi işlemlerinin tamamlanmasının ardından yabancılar şubesine teslim edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lastik bottaki 18 kaçak ölümden döndü

    Muğla'da kaçakları taşıyan tekne battı

    Akdeniz'de 25 kaçak soğuktan öldü

    Libya'da göçmen faciası: Ölü sayısı 200'ü aştı

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow