hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Böylesi ancak Türkiye'de olur!

    Böylesi ancak Türkiyede olur
    expand

    Kayseri'de dün Ali Dağı'nda çıkan orman yangınına müdahale için Adana'dan gelen yangın söndürme helikopterinin, Sarmısaklı Baraj Gölü yerine kent içindeki Büyükşehir Belediyesi'ne ait hayvanat bahçesindeki yapay göletten su aldığı ve burada bazı kuşların telef olduğu ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Talas ilçesi Komando Caddesinde bulunan mesire yerinde dün akşam saatlerinde yangın çıktı. İtfaiye ekipleri çam ve meyve ağaçlarından oluşan arazideki yangını söndürmek için harekete geçerken, Orman Bölge Müdürlüğü de Adana'dan helikopter desteği istedi.

    Rus pilot ve yanındaki kılavuz Türk teknisyen denetiminde Kayseri semalarına gelen yangın söndürme helikopterinin Rus pilotuna iddiaya göre su alması için Yamula ve Sarmısaklı baraj göllerinin koordinatları verildi. Ancak pilot, ilk sortiyi Kocasinan İlçesindeki Büyükşehir Belediyesine ait Anadolu Harikalar Diyarı bünyesinde bulunan hayvanat bahçesindeki su kuşlarının bulunduğu 4 bin metrekare genişliğindeki yapay gölette yaptı.

    TEOG tercih sonuçları açıklandı

    Helikopterin sarkıttığı su haznesinin çarptığı yaban ördekleri ve su kuşlarından 10 kadarı telef oldu. Hayvanat bahçesi yöneticileri pilotlara el kol hareketi ile tepki gösterdi ve durumu Orman Bölge Müdürlüğü'ne bildirdi. Helikopter pilotu daha sonra uyarıldı ve Yamula ve Sarmısaklı baraj göllerine yönelerek, 4 sorti yaptı. Yangın da daha geniş alana yayılmadan söndürüldü.

    Yangın söndürme helikopterinin yapay göletten su almasını cep telefonu ile görüntüleyenler, "Helikopter, bizim de hayatımızı tehlikeye attı. Zira, havalanan yaban ördekleri helikopterin arka kuyruk pervanesine girseydi, helikopter düşer, kırıma uğrardı" dedi.

    7 bin okul müdürü görevden alındı

    Hayvanat Bahçesi yetkilileri de, "Dün akşam saatlerinde bir helikopter su kuşlarının olduğu yapay göletten, el kol işaretiyle yaptığımız uyarıya rağmen su aldı. Onlarca kuş öldü. Bir çok kuş da kaçıştı. Durumu Orman Müdürlüğü'ne bildirdik. Daha sonra helikopter bir daha buraya gelmedi" diye konuştu.

    Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri de, hayvanat bahçesindeki yapay göletten su alınmasının Rus pilotun koordinatları karıştırmasından kaynaklandığını ileri sürerek, "Pilot yanlış koordinat veya bir an önce su alıp yangına müdahale amacıyla yapay göletten su almış. Büyükşehir Belediyesi'nden gelen ihbar üzerine diğer sortileri baraj göllerinden su alarak tamamladı. Üzgünüz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AA objektiflerinden Ahmet Davutoğlu...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow