hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bu ayakkabıları aldıysanız dikkat!..

    Bu ayakkabıları aldıysanız dikkat..
    expand

    Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, tehlikeli kimyasal madde ihtiva etmesi nedeniyle imha edilmesi gereken, Denge Enternasyonel Ayakkabıcılık İth. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şti.'ye ait ayakkabıların Bakanlık tarafından iç piyasadaki gerçekleştirilen denetimlerinin sonuçlandığını açıkladı. Firmanın, 2 gazetede ve 2 televizyon kanalında 7 model ayakkabı için ilan yükümlülüklerini gerçekleştirdiği ve ilanlarda ürün fotoğraflarına, tüketicilerin ürünleri iade edebilecekleri adrese ve iletişim bilgilerine yer verdiği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklama şöyle:

    "Erenköy Gümrük Müdürlüğü denetimi altında faaliyet gösteren bir antrepoda muhafaza edilen, tehlikeli kimyasal madde ihtiva etmesi nedeniyle imha edilmesi gereken, Denge Enternasyonel Ayakkabıcılık İth. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şti.'ye ait ayakkabıların Bakanlığımızca iç piyasadaki gerçekleştirilen denetimleri sonuçlandırılmıştır.

    FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

    Denetimler çerçevesinde numune alınan 15 model ayakkabıdan, ilgili tebliğlerde belirlenen kimyasal kısıtlamalara uygun olmadığı tespit edilen 12 model ayakkabı için 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun'da belirtilen idari işlemler gerçekleştirilmiştir.

    İlgili mevzuat çerçevesinde söz konusu ürünlerin piyasaya arzı yasaklanırken ve firmadan piyasaya arz edilmiş ürünleri toplatarak imha etmesi, ayrıca iki gazete ve televizyon kanalında gerçekleştireceği ilan suretiyle tüketicileri bilgilendirmesi istenmiştir.

    Söz konusu firmanın 13.12.2014 tarihinde, Basın İlan Kurumu tarafından belirlenmiş olan 2 gazetede ve 2 televizyon kanalında 7 model ayakkabı için ilan yükümlülüklerini gerçekleştirdiği anlaşılmıştır. İlanlarda ürün fotoğraflarına, tüketicilerin ürünleri iade edebilecekleri adrese ve iletişim bilgilerine yer verilmiştir.

    Daha önce güvensiz olduğu tespit edilmiş 7 model ayakkabı için toplam 266.490 TL idari para cezası verilen firmaya, güvensiz olduğu tespit edilen 5 model ayakkabı için de 190.350 TL idari para cezası kesilmiş olup, yukarıdaki yasal süreçler ayrıca işletilmektedir. Güvensiz bulunan ürünlere ilişkin ilan süreçlerinin tamamlanmasından sonra mevzuat gereği söz konusu ilanlara Bakanlığımız web sayfasında da yer verilecektir."

    "Zehirli" ayakkabıların denetimleri tamamlandı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow