hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bu fotoğraf Meclis yolunu açtı

    Bu fotoğraf Meclis yolunu açtı
    expand

    Bursa'da 2013 yılında tekerlekli sandalyesiyle giderken yağmur altında kendisine yardım eden bir kişiyle fotoğrafı manşetlere taşınan ve bugün AK Parti Bursa Milletvekili adayı olan tekstil mühendisi Bennur Karaburun, meclisteki hedeflerini anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    23 yaşındayken geçirdiği trafik kazası sonucu felç olup, 5.5 ay yoğun bakımda kalan Karaburun 10 yıl sonra AK Parti iktidarı sayesinde kök hücre ameliyatı ile yatalak olmaktan kurtulduğunu söyledi. Bir üniversite daha bitiren Karaburun, hayatını AK Parti’ye borçlu olduğunu belirterek, “Ben sadece engel insanların engeli kaldırmak değil, engelsiz insanların da engelini kaldırmak istiyorum” dedi.

    AK Parti Bursa Milletvekili adayı, Bennur Karaburun’un (42) hayatından, göz yaşartan bir azim hikayesi çıktı. Uludağ Üniversitesi tekstil mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra bir firmada imalat müdürü olarak çalışmaya başlayan Karaburun, 1996 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu felç oldu. Ömrünün baharında 5.5 ay yoğun bakımda kalan Bennur Karaburun, 10 yıl sonra geçirdiği kök hücre ameliyatı ile yatalak olmaktan kurtuldu. Tekerlekli sandalye ile hayat savaşını sürdüren Karaburun, yılmadı.

    İbrahim Tatlıses aday yapılmadı

    Rekortmen yüzücü olan Karaburun, 10 yıl aradan sonra yeniden yüzüyor olmanın mutluluğunu tattı. Önce Eskişehir Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitiren Karaburun, ardından Sosyal Hizmetler Bölümü’ne kayıt yaptırıp son sınıfa kadar geldi.

    Türkiye onu, tekerlekli sandalyede iken ıslanmaması için bir arkadaşının şemsiye tuttuğu fotoğrafı ile tanıdı. Bir çok gazetenin birinci sayfasını süsleyen Bennur Karaburun, iyilik harekatının başlamasına sebep oldu. Yine yağmurlu bir günle adaylığı açıklanan Bennur Karabulun, o fotoğrafını çeken muhabir Zafer Peker ile bir araya geldi. İlk röportajını İHA’ya veren Karaburun, her şeyini AK Parti’ye borçlu olduğunu söyledi.

    "Ak Parti'ye çok şey borçluyum"

    Trafik kazası geçirdikten sonra 5.5 ay yoğun bakımda kaldığını ifade eden Bennur Karaburun, “Gerçekten çok acılar çektik o zaman CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, SKK’nın başındaydı. Annem ve babam sabah 05.00’da kalkar, ilaç kuyruklarına girerdi. ‘Bugün kızımın ilacını alabilecek miyiz’ diye kaygı içindeydiler. Ben de yoğun bakımda ‘İlacım gelecek mi?’ diye kıvranıyordum. AK Parti’ye çok şey borçluyum. Hayatımı onlara borçluyum. O kadar güzel gelişmelere şahit olduk ki… Sağlıktan eğime her anlamda birçok faydalarını gördük. Onlara vefa borcumun olduğunu düşünüyorum. O yüzden AK Parti bünyesinde olmayı çok istedim” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih Erbakan'dan Saadet Partisi'ne sitem

    2006 yılında kök hücre ameliyata olduğunu söyleyen Karaburun, “O zamanlar kök hücre ameliyatları organ ve doku nakli içerisinde işleniyordu. Benimle birlikte 2006 yılından sonra kök hücre birimi kuruldu. İki kez kök hücre ameliyatı oldum. O dönemler boynumdan aşağısı felçti. Şimdi çok daha rahatım. Yatakta olan bir hastaydım. Oturamaz pozisyondaydım. Hatta birçok uzman oturamayacağımı söylüyordu. AK Parti’ye çok şey borçluyum ben” diye konuştu.

    "Cumhurbaşkanımız bu olmalı diyebilecek bir lider"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 2012 yılında Bursa’ya geldiği zaman tanıştıklarını anlatan Karaburun sözlerini şöyle sürdürdü:

    “Valilik binası önünde kendisiyle görüştüm. Bu ameliyatlarımı çok destekledi. Çünkü Cumhurbaşkanımızın o kadar geniş bir ufku var ki, o kadar yeniliğe açık ki. Evet "bu olmalı" diyebilecek bir lider o. İzah ettim. Sağlık Bakanlığı'ndan görevlendirmeler yapıldı. 2015 yılında tekrar Bursa’ya geldiğinde yine valilik binası önünde görüştük. Beni tanıyıp nasıl olduğumu sordu. 2012 yılında tanışmıştık. Milyonlarca kişiyle görüşüyor. Çok önemli yerleri çok iyi hatırlayabilecek bir insan. Kendisiyle sağlıkla ilgili bir hususu anlatacaktım ki Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yanımızdaydı çok güzel bir görüşme oldu”.

    "Fotoğrafın çekildiğinden haberimiz yoktu"

    Sağanak yağmurda çekilmiş fotoğrafını değerlendiren Karaburun, “O gün tekerlekli sandalyem arıza yapmıştı. Tamiri için bir arkadaşımla birlikte gitmiştim. O esnada birden yağmur bastırdı. Biz ıslanıyorduk. Sonra bir bayan şemsiyesini bize verdi. ‘Ben evime geldim sizin olsun bu ıslanmayın’ dedi. Biz hızlı hızlı otobüse yetişmeye çalışıyorduk. Fotoğrafın çekildiğinden haberimiz yoktu. Gazetelerde kendimizi görünce şaşırdık. Bilmiyorduk, haberimiz yoktu. Fotoğrafın yayımlanmasının ardından Türkiye Gazetesi ‘İyilik bul’ hareketi başlattı. Çok güzel bir yankısı oldu” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte Meclis'e milletvekili olarak gidecek gazeteciler

    AK Parti’den 9. sıra milletvekili olmasını da değerlendiren Karaburun, “9. sıradan olmuş olmamış önemli değil. Biz AK Parti ailesi olarak tüm aday adayı olan arkadaşlar, gönül vermiş, çalışan insanlarız. 9. ya da sonuncu sıra hiç fark etmez. Öyle ya da böyle hepimiz çalışacağız güzel bir sıralama oldu benim için. Rabbim utandırmasın. Hep, ‘Razı olduğu yerde ve işte bulundursun” diye dua ediyordum. İnşallah en güzel şekilde temsil edeceğime inanıyorum. Kök hücre ameliyatı benin için çok önemli. Gerçekten çok faydasını görmemiş olsam bu kadar üzerinde durmazdım. Bu ameliyattan sonra ben yüzmeye başladım. Eski bir yüzücüydüm. Bu benim için çok büyük bir şey. En azından bir yürümek kadar değerliydi benim için. Bu kök hücre sayesinde oldu” diye konuştu.

    Omur ilik felçlisi olan insanların neler çektiğini en iyi anlayan insanlardan biri olduğunu kaydeden Bennur Karaburun sözlerini şöyle noktaladı.

    “Ben de sivil toplum kuruluşları engelli dernekleri onların yanında olacağım. Onlarla ilgili herhangi bir sıkıntıyı meclise taşımak için gönüllü olarak buradayım. Allah'ın izniyle bunu en iyi şekilde başaracağımı inanıyorum. Ben sadece engel insanların engeli kaldırmak değil engelsiz insanların da engelini kaldırmak istiyorum”.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu fotoğraf Meclis yolunu açtı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow