hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bülent Arınç konuşurken duygulandı, Davutoğlu ağladı

    Bülent Arınç konuşurken duygulandı, Davutoğlu ağladı
    expand

    Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Bursa'da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Arınç'ın toplu açılış töreninde yaptığı konuşma sırasında gözyaşlarını tutamadı. Davutoğlu'nun Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaretinde ise Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe'den Hazreti Ali'nin kılıcı olan Zülfikar benzeri kılıç istediği öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bursa gezisini sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu, Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Valiliği’ni ziyaret ettikten sonra Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Bahçesi’nde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

    Başbakan Davutoğlu’ndan önce kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulu Cami çıkışında yaşadıkları bir olayı anlattı.

    Yanlarına gelen ve Arapça konuşan bir vatandaşın “Siz Müslümanların izzetisiniz" dediğini duygulanarak anlatan Arınç’ı dinleyen Başbakan Davutoğlu, gözyaşlarına hakim olamadı.

    Davutoğlu da konuşması sırasında, kendisine Emir Sultan’ın emaneti olarak verilen bayrakla tespihi verilmesini anlatırken de duygulandı.

    Davutoğlu konuşmasının ardından Bursa Valiliği, Büyükşehir, Yıldırım ve Osmangazi Belediyeleri ile Sağlık Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından Bursa’da yaptırılan ve 720 milyon TL’ye mal olan 21 yatırımı hizmete açtı.

    Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen toplu açılış törenine 8 bine yakın vatandaş izledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Davutoğlu konuşma yaparken, topluluk, 'Kahrolsun İsrail', 'Ak Gençlik seninle gurur duyuyor' sloganları attı.

    Tüm dünya yok olduğunu sanıyordu, Tunceli'de ortaya çıktı

    Başbakan "Zülfikar" istedi, başkan Altepe oteline gönderdi

    Bu arada Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Recep Altepe'den Hazreti Ali'nin kılıcı olan Zülfikar benzeri kılıç istediği öğrenildi.

    Bülent Arınç konuşurken duygulandı, Davutoğlu ağladı

    Basına kapalı yapılan görüşme sırasında, Başkan Altepe, günün anısına Başbakan Davutoğlu'na el yapımı Bursa kılıcı hediye etti.

    El yapımı kılıcı dikkatle inceleyen Başbakan Davutoğlu, kendisinin kılıç ve kama koleksiyonu olduğunu belirterek, bu kılıcı da özel koleksiyonunda saklayacağını söyledi.

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu görüşme sırasında Başkan Altepe'den Hazreti Ali'nin kılıcı Zülfikar'ın benzerini istediği öğrenildi.

    Davutoğlu kılıcı, yarın Nevşehir'deki Hacı Bektaş törenlerine götüreceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bunun üzerine Altepe tarafından bulunan Zülfikar benzeri kılıç, Davutoğlu'nun kaldığı oteline gönderildi.  

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow