hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bülent Arınç'a suikast iddiasına takipsizlik

    Bülent Arınça suikast iddiasına takipsizlik
    expand

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a "suikast" iddiasıyla başlatılan "Kozmik Oda" soruşturmasında takipsizlik kararı verildi. Dosyayı kapatan savcı, soruşturmada görevli polisler hakkında soruşturma başlatılmasını istedi. Anadolu Ajansının haberine göre ise, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı, açıklamada Kozmik Oda" soruşturması ile ilgili olarak henüz bir karar verilmediği söylendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bülent Arınç'a "suikast" iddialarıyla 2009 yılında başlatılan soruşturmada, devletin çok gizli bilgilerinin bulunduğu, ''Kozmik Oda'' olarak bilinen Genelkurmay'a bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu'na girilerek, 25 gün süren aramalar yapılmıştı. 

    Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, aramaların ardından başlatılan "Kozmik Oda" soruşturması 6 yıl sonra kapatıldı. 

    Cumhuriyet savcısı Tekin Küçük, dönemin Seferberlik Tetkik Kurulu Başkanı Albay Yusuf A. İle Arınç'a suikast yapacakları iddiasıyla yakalanan askerler Albay Erkan Yılmaz B. ve Binbaşı İbrahim G.'nİn de aralarında bulunduğu 30'a yakın şüpheli hakkında takipsizlik kararı yazdı.

    "Benim için dosya kapanmıştır" diyen savcı Küçük, bununla birlikte, şüphelileri usulsüz dinlemek ve sahte belge düzenlemek iddiasıyla polisler hakkında soruşturma başlatılmasını istedi.

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama

     

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunda "Kozmik Oda" soruşturması olarak bilinen Seferberlik Tetkik Kurulu personelinin adının karıştığı soruşturmayla ilgili basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AA muhabirinin başsavcılık kaynaklarından edindiği bilgiye göre, "Kozmik Oda" soruşturması ile ilgili olarak henüz bir karar verilmedi. Soruşturmanın bittiği, delillerin değerlendirme çalışmasının devam ettiği öğrenildi.

    Bedrettin Dalan Türkiye'ye döndü

    TEM'de feci kaza

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow