hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bülent Ecevit'in 8. ölüm yılı anmasında Rahşan Ecevit yoktu

    Bülent Ecevitin 8. ölüm yılı anmasında Rahşan Ecevit yoktu
    expand

    Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit ölümünün 8. yılında Devlet Mezarlığı'ndaki kabri başında yapılan törenle anıldı. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ile DSP Genel Başkanı Masum Türker ve çok sayıda isim katıldı. Ancak törende Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in bulunmaması dikkat çekti. Rahşan Ecevit, CHP'nin dezenlediği "CHP 3. Genel Başkanı Bülent Ecevit'i Anma Toplantısı"na da katılmamıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ecevit'in mezarı başında yapılan töreni geçmiş yıllarda DSP'liler CHP’lilerden yaklaşık 40 dakika önce yaparken bu yıl ilk kez Masum Türker CHP’lilerin de gelmesini bekledi ve birlikte dua ettiler. Ancak anma törenine Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in katılmaması dikkat çekti. Rahşan Ecevit, CHP'nin JW Marriot Hotel'de düzenlediği ve eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de katıldığı "CHP 3. Genel Başkanı Bülent Ecevit'i Anma Toplantısı"na da katılmamıştı.

    Mezar başında dua okuyan hocanın birlik beraberlik mesajları vermesi ve Kılıçdaroğlu ile Türker’e bakarak, “O kadar mutluyum ki kimse anlayamaz. Bir ve beraber olmalıyız” demesi dikkat çekti.

    CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da birlik çağrısı yaptı, "Görevimiz onun açtığı yoldan ilerlemek. Türkiye'yi çağdaş uygarlığa ulaştırmak. Bunu kuşkusuz bölünerek, ayrışarak değil, bir araya gelerek yapmak zorundayız" dedi.

    Kılıçdaroğlu, "Genel Başkanımız Bülent Ecevit siyasal tarihimizin çok önemli bir simgesidir. Onunla siyaset ahlakı, Onunla siyaset mütevazi olmayı, Onunla siyaset dürüstlüğü öğrenmiştir. Onunla siyaset karşılıklı bir araya gelmeyi, konuşmayı ve tartışmayı bize öğretmiştir. O bir devlet adamıydı. Kendi ülkesinin ve halkının çıkarlarını sonuna kadar savunan birisiydi. Halkın gönlünde o halkın Karaoğlan'ıydı. Halkın bağrına bastığı bir siyasetçiydi. Kendisinden birisi olarak görürdü onu. Mütevazi yaşadı, düzgün yaşadı. Bütün amacı halkına hizmet etmekti. Son nefesine kadar da halkına hizmet etti. Bizim görevimiz siyasal tarihimizin yetiştirdiği bu ender insana layık olmak. Onun ilkeleri bugün içinde geçerli, dünde geçerliydi, gelecek içinde geçerli. Çünkü o diyordu ki, bu topraklarda dünyada ne ezen olsun, ne ezilen olsun. İnsanca, hakça bir düzen olsun diyordu. Bugünde aynı kurallar geçerli. Sadece Türkiye'de mi? Hayır. Bütün dünyada geçerli" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kılıçdaroğlu, "Onun en büyük özelliklerinden biriside halkın içinden çıkan, halkına kulak veren ve halkın beklediği ama kendisi içinde, halk içinde çok önemli olan kuralları yaşama geçirmesidir. Bunu yaptı. Emeğe değer verdi, alın terine değer verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığı dönemde 12 Eylül askeri darbesiyle işçilerin ellerinden alınan pek çok hakkı Bülent Ecevit verdi. Sendikal yaşamı, alın terini, emeği, emeğin önemini o bu topluma öğretti. Bizim görevimiz onun açtığı yoldan ilerlemek. Türkiye'yi çağdaş uygarlığa ulaştırmak. Bunu kuşkusuz bölünerek, ayrışarak değil, bir araya gelerek yapmak zorundayız" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kılıçdaroğlu, "Rahmetli Ecevit hem Cumhuriyet Halk Partisinin, hem Demokratik Sol Partinin Genel Başkanlığını yaptı. Bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu koşullar birlikte hareket etmemizi zorunlu kılıyor. Beraber olmamızı zorunlu kılıyor. Bu ülkenin bütün aydınları, bütün emekçileri, bütün işçileri çağdaş uygarlık yolunda katkı vermek isteyen her kesimin desteğine ihtiyacımız var. O az öncede ifade ettiğim gibi halkın Karaoğlan'ıydı. Bizimde devlet adamımız, bizim önderimiz, bizim liderimiz. Sosyal demokraside, sosyal demokrasiye Türkiye'de kan veren liderimiz. O nedenle onu mezarının başında saygıyla anıyoruz. Allah rahmet eylesin diyoruz, nur içinde yatsın diyoruz" dedi.

    Dünyanın en pahalı devlet başkanı uçakları

    Demirtaş'ın uçakta yaşadığı kavganın ses kaydı ortaya çıktı

    Suriye sınırında hangi kapı kimin kontrolünde?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow