hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bütçe görüşmelerinde "17 Aralık" protestosu

    Bütçe görüşmelerinde 17 Aralık protestosu
    expand

    CHP, TBMM Genel Kurulu'nda 17 Aralık soruşturmasının yıl dönümü nedeniyle afişlerle protesto gösterisi gerçekleştirdi. CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ise, kürsüye '17-25 Aralık Haftası Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası olsun' yazan döviz asmak isteyince AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz müdahale etti. Yaşanan gerilim nedeniyle birleşime ara verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 2015 yılı bütçesi görüşmeleri sırasında grup adına milletvekillerinin konuşmaları başlamadan önce yerinden söz alarak 17 Aralık'ın, rüşvetin ve yolsuzluğun yıl dönümü olduğunu belirterek, bunu protesto ettiklerini söyledi.

    Altay ve CHP milletvekilleri daha sonra ayağa kalkarak önce Genel Kurul'a, ardından basın mensuplarına dönerek ellerindeki afişleri gösterdi.

    Meclis'te 17 Aralık protestosu (Galeri)

    Bunu yapmadıysanız Facebook hesabınız kapanabilir!

    Afişlerde, yüzü görünmeyen bir kişinin kolları altında yüzleri maskeli olarak dört eski Bakan ile Rıza Sarraf'ın fotoğraflarının yer aldığı, üzerinde "17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası. BABAyasa'nın 17. maddesi 25. bendi: Yeni Türkiye'de rüşvetçiler koruma altında" yazısı olduğu görüldü.

    Sosyal medyanın "zalımları"

    Gerilim yükseldi

    Bu arada TBMM Genel Kurulu'nda CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, kürsüye  '17-25 Aralık Haftası Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası olsun' yazan döviz asmak isteyince AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz müdahale etti. Yaşanan gerilim nedeniyle birleşime ara verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genel Kurul'da Euro'ları havaya saçtı

    AK Partili kadın vekil kürsüye koştu

    TBMM Genel Kurulu'nda 7'nci tur bütçe görüşmelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, YÖK, ÖSYM ve üniversite bütçeleri görüşmeleri sırasında söz alan CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, kürsüye '17-25 Aralık Haftası Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası olsun' yazan döviz asmak istedi.

    Bunu gören AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, dövizin asılmamasını istedi ve müdahale etti. Bunun üzerine kürsüye çok sayıda CHP'li ve AK Partili Milletvekilleri geldi ve iki parti milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

    Bu sırada, Ak Parti  Adana Milletvekili Şükrü Erdinç, MHP'nin kürsüye astığı 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası, Yolsuzluk ve Rüşvete Hayır' yazan etiket çekerek koparttı ve masasına koydu. Yaşanan tartışmanın ardından Erdinç, muhalefet sıralarına yürüdü, Erdinç'i AK Partili milletvekilleri tuttu. Yaşanan gerginlik nedeniyle TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, birleşime 10 dakika ara verdi.

    Kadın vekil kürsüye yürüdü

    Birleşimin tekrar açılmasının ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz tekrar davet edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özgündüz, Öz'e tepki göstererek, "Kürsüye yaklaşılmayacağını bilmeyen ve idare amiri olan arkadaşın uyarılması lazım"dedi ve ardından Özgündüz, aynı dövizi tekrar kürsüye astı. Bu sırada AK Parti grubunun ön sırasında oturan AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç, hızla kürsüye yürüdü ve bu dövizi kaldırmak istedi. Yaşanan sözlü tartışma, araya giren AK Parti ve CHP'li milletvekillerinin araya girmesiyle sona erdi. Özgündüz, dövizi kürsüye asarak konuşmasını sürdürdü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow