hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cami Suriyelilere kapatıldı

    Cami Suriyelilere kapatıldı
    expand

    İzmir'e akın akın gelen ve barınma sorunu nedeniyle sokakta yatmak zorunda kalan Suriyelilerin günlerden bu yana kaldığı Basmane Çorakkapı Camii'nin kapıları kapatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çorakkapı Camii bahçesinde kalan Suriyeliler günlerce ihtiyaçlarını burada karşıladı. Bahçede uyuyup, tuvalet ve çeşmelerden yararlanan Suriyelilerden bazıları musalla taşını bile yatak gibi kullandı. Cami avlusundaki kalabalığın giderek artması, namaza gelen cemaatin içeri girmekte zorlanmaya başlaması nedeniyle tepkiler arttı. Camideki işgali önlemek için defalarca polis çağırılıp gündüz saatlerinde sığınmacılar dışarı çıkarıldı. Sığınmacılar gece yine camiyi kullanmaya devam etti.

    Suriyeli mülteciler stadyuma toplanacak

    Suriyeli mülteciler Basmane'de toplanıyor...

    Türkiye'nin konuştuğu Suriyeli Ahmed'in rüyası bitti

    Bunun üzerine Çorakkapı Cami İmamı Orhan Kocademir çareyi caminin kapısını kilitlemekte buldu. Fakat İmam Kocademir, su, tuvalet ihtiyaçlarını gidermek isteyen ve çocuklu ailelere cemaatın abdest aldığı bölümün kapısını açık bıraktı. Bu arada camiden çıkartılan çok sayıda sığınmacı boş buldukları sokaklarla, otellerin kaldırımlarına sığındı. Taksi duraklarında, banklarda uyuyanlar da göze çarptı. Basmane'deki sığınmacıların yaşamsal sorunları ve barınma dramı devam ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow