hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çavuşoğlu: "ABD Türkiye'yi yalanlıyormuş gibi yanlış bilgiler yaymak doğru değil"

    Çavuşoğlu: ABD Türkiyeyi yalanlıyormuş gibi yanlış bilgiler yaymak doğru değil
    expand

    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak ile ortak basın toplantısı düzenledi. Ankara ile Washington arasındaki çelişkili açıklamaları değerlendiren Çavuşoğlu "ABD Türkiye'yi yalanlıyormuş gibi yanlış bilgiler yaymak doğru değil. Belki saat farkından dolayı bilgi oraya geç gitmiş olabilir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Türkiye ile IŞİD'de karşı operasyonlara ilişkin herhangi bir anlaşmaya varılmadığını ancak ayrıntılara son biçimini vermeye çalıştıkları yönündeki açıklamalarını değerlendirmesi istenen Çavuşoğlu, "Amerikalı sözcüler imza konusunu gündeme getirmişlerdir. Detaylar sonuçlanmaya çok yakın gibi bir açıklama yaptılar. Bunların arasında bir çelişki yok. Belki saat farkından dolayı bilgi oraya geç gitmiş olabilir. Ama dünkü yaptığımız açıklama doğruydu. Askeri makamlar tarafından imzalar atıldı. Sanki Türkiye ile ABD  arasında farklı görüş var. Görüş ayrılığı var gibi. Yada ABD Türkiye'yi yalanlıyormuş gibi yanlış bilgiler yaymak da doğru değil" dedi. 

    "Türkiye ve ABD arasında imzalar atıldı"

    Pentagon Sözcüsü: "Ankara ortak olmak zorunda"

    ''Bunu Ankara'ya sorun''

    ABD'den Suriye'de "güvenli bölge" kurulmasına ilişkin açıklama

    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünden "Suriye'de Kürt devleti" yanıtı

    Türkiye ile KKTC arasındaki  işbirliğine vurgu yapan Çavuşoğlu, "AB süreci başta olmak üzere KKTC üzerindeki kısıtlamaların, engellemelerin kaldırılması konusunda da gayretlerimiz birlikte devam edecek. Desteğimiz, işbirliğimiz devam edecek" dedi. Çavuşoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız ile ABD Başkanı sayın Obama arasında iyi bir diyalog var. Sık sık telefonda görüşüyorlar. Gerek ikili, gerekse bölgesel konuları görüşme imkanı buluyorlar. Çok dostane ve işbirliği anlayışı içinde görüşmeler" açıklamasında bulundu. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Obama'nın, Cumhurbaşkanımızın görüşme talebini reddetmesi söz konusu değildir"

    Çavuşoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız Washington'a yakın bir bölgede daha önce temelini attıkları cami ve külliyenin açılışını yapma arzusunda. Bu arzusunu daha önce sayın Obama'ya iletmişti. Bu konuda Obama'nın, Cumhurbaşkanımızın görüşme talebini reddetmesi söz konusu değildir. Bizim aracılığımızla resmi b ir başvuru yok. Başvurularımızın reddedilmesi bilgisi de doğru değildir. Genel kurula bu sebeple yani görüşme kabul edilmediği için cumhurbaşkanımızın gitmediği bilgisi de doğru değildir" diye konuştu. 

    Beyaz Saray: "Türkiye ile anlaşma yok!"

    Mevlüt Çavuşoğlu: "Operasyonlar yakında başlayacak"

    Çavuşoğlu: "İncirlik’ten IŞİD’e savaş uçaklarıyla operasyon olmadı"

    ABD'den flaş İncirlik açıklaması!

    "Çözüm olsa da olmasa da öyle bir katkıya ve açılıma ihtiyacımız var"

    Dışişleri Bakanı Emine Çolak, "Az önce imzaladığımız güvenli haberleşme ağı iki ülke ve iki bakanlık arasında güçlü işbirliği ve fikir birliğinin ürünüdür. Çözüm olsa da olmasa da öyle bir katkıya ve açılıma ihtiyacımız var. Kıbrıslı Türkler kendi aylakları üzerinde durmaya kendi kendilerine yeterli olmaya ihtiyaçları var. Bu yönde çalışmak için çok kararlılar. Özellikle barış için başlatılmış olan müzakere süreci için Türkiye Cumhuriyeti'nden almış olduğumuz destek ve iş birliği ile ulaşabileceğimiz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı, İslam İşbirliği Teşkilatı gibi örgütlerle de  önümüzdeki aylarda temaslarımız yoğun olacak. Bir çözüm sonrası yeni oluşacak Kıbrıs bir Avrupa Birliği üyesi olacak. Çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.  

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow